Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:344849
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Pieauguša cilvēka attīstības stadijas    4
1.1.  Agrīnais pieaugušā cilvēka vecums    4
1.2.  Vidējs pieaugušā cilvēka vecums    5
1.2.  Velīns pieaugušā cilvēka vecums    6
2.  Nobeigums    8
  Izmantotā literatūra un informācijas avoti    9
Фрагмент работы

2.Nobeigums
Psiholoģija ir diezgan jauna zinātne, kas pēta psihiskās parādības un izmanto tās cilvēka dzīvē, tās uzlabošanai un paša cilvēka attīstībai. Tas ir nepieciešams, lai cilvēks apzinātos savas priekšrocības un trūkumus, attīstītos un pilnveidotu sevi, tieši tāpēc ir grūti noteikt konkrētu vecumu, kad sākas un kad beidzas pieauguša cilvēka attīstības posmi.
Pamatojoties uz sociāliem un pozicionāliem faktoriem, fiziskiem un bioloģiskiem faktoriem un psiholoģiskiem faktoriem ir grūti noteikt visu triju attīstības posmu vecuma sākumu, kā arī attīstoties un laikam mainoties, piemēram, aspekts, ka cilvēki dzīvo aizvien ilgāk un ilgāk, veselības aprūpes attīstība un dzīves līmeņa uzlabošanās rada nobīdes. Daudzi pētījumi tika veidoti 20 gadus atpakaļ, taču pa šo laiku bija daudzas izmaiņas. Ja 20 gadus atpakaļ jaunietis, kuram ir 20 gadi bija gatavs pieaugušai dzīvei un šajā vecuma posmā dibināja ģimenes un strādāja, tad šobrīd tas notiek tikai jauniešiem ap 30 gadiem.
Otrs secinājums – cilvēks nemitīgi attīstās. Cilvēka attīstība neapstājas sasniedzot vidējo attīstības vecumu. Tā notiek visos trijos pieaugušā cilvēka attīstības posmos. Agrīnā attīstības posmā cilvēks novirza visu savu enerģiju, lai profesionāli sevi attīstītu, nodibinātu ģimeni. Vidējā attīstības posmā cilvēkam ir vislielākās profesionālās izaugsmes zināšanas un iespēja sasniegt daudzus mērķus karjerā, taču vēl ir iespēja mainīties uz labo pusi, labot pieļautās kļūdas un mēģināt jaunas lietas. Taču velīnajā attīstības posmā cilvēks pārdomā visu izdarīto, analizē, dalās ar pieredzi, šajā posmā notiek garīgā attīstība.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация