Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:847167
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.05.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    2
  PIEAUGUŠA CILVĒKA ATTĪSTĪBAS STADIJAS    4
1.  AGRĪNS PIEAUGUŠA CILVĒKA VECUMS    4
2.  VIDĒJS PIEAUGUŠA CILVĒKA VECUMS    6
3.  VĒLĪNS PIEAUGUŠA CILVĒKA VECUMS    8
  SECINĀJUMI    10
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN INFORMĀCIJAS AVOTU SARAKSTS    11
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Attīstības psiholoģija galvenokārt uzmanību pievērš tam, kā mācīšanās un nobriešanas procesu mijiedarbība dzīves cikla laikā ietekmē cilvēka izturēšanos. Zināšanas par attīstību ļauj turklāt saprast sociālo attiecību nozīmīgumu dzīves cikla laikā. (L.Borns, 2001)
Dažreiz ir priekšstats, ka cilvēks attīstās galvenokārt bērnībā un krīzes tradicionāli ir tikai pusaudžiem. Taču visbiežāk aktuālus jautājumus risina tieši pieaugušie. Pieaugušo cilvēku dzīves periods, vērtējot pēc gadu skaita, ir visilgākais, salīdzinot ar bērna dzīves periodu. Ja bērnībā cilvēka fiziskā, sociālā un personības attīstība norisinās apmēram 10 gadus, tad pieauguša indivīda attīstība norisinās daudz ilgāk vismaz 50-60 gadus. Atšķirībā no bērna pieaugušais iemācās (neiemācās) patstāvīgi risināt krīžu situācijas, uzņemoties atbildību par savas izvēles sekām. (G.Svence, 2003)
Attīstība neapstājas tikai līdz pieauguša vecuma sasniegšanai. Lai gan pieaugušajiem cilvēkiem personības attīstība nav salīdzināma ar to, kā tā attīstās agrākos dzīves posmos, tomēr arī pieaugušajiem cilvēkiem norisinās pārmaiņas, kā savas identitātes vai dzīves jēgas apzināšanās. Mūsdienās arvien vairāk cilvēku paliek aktīvi un moži. Cilvēki ir attīstītāki un vairāk seko līdzi visam jaunajam.
Cilvēka briedums katram izpaužas savādāk atkarībā no tā, kādā sabiedrībā persona ir augusi un uzturējusies. Lielu lomu spēlē arī personas ieņemamais amats, kā arī loma sabiedrībā vai ģimenē. Cilvēkam krīzes periodā var pastiprināties kompleksi par viņa nozīmīgumu draugiem vai ģimenes locekļiem, ja ģimenē ir saticība un atbalsts, tad krīzes gadus ir vieglāk pārvarēt.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация