Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:914920
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.10.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Pieaugušo izglītības nepieciešamība    4
  Pieaugušo apmācības un mācību īpatnības    5
  Mēdiju nozīme pieaugušo izglītībā    7
  Pieaugušo izglītības klientu apkalpošanā jomā specifika    8
  Secinājumi    9
  Bibliogrāfija    10
Фрагмент работы

Mēdiju nozīme pieaugušo izglītībā
Kā jau iepriekš minēts mūsdienās pieaugušo izglītībai ir būtiskā loma visas sabiedrības attīstības kontekstā. Attīstoties tehnoloģijām ne vien pieaug nepieciešamība mācīties lai tās apgūtu bet arī rodas iespēja izmantos arvien vairāk moderno tehnoloģiju zinību iegūšanai. Pieaugušo saspringtajā dzīves ritmā, kad ir īsā laika posmā jāīsteno vairākas sociālas lomas izglītības iegūšana izmantojot jaunās tehnoloģijas ļauj ietaupīt resursus pie kam nesamazinot apmācību kvalitāti.
Mediju pedagoģijas zinātniskie iedīgļi datējami ar 17. gadsimtu un saistāmi ar visā pasaulē pazīstamā čehu pedagoga Jana Amosa Komenska idejām, kurš atzinīgi skatījās uz tā laika mediju – dažādu uzskates līdzekļu - izmantošanu mācību procesā. J.A. Komenskis uzskatīja, ka mācību līdzekļi ir viss, sākot no grāmatām, līdz skolas ēkai un apkārtējai videi (Komenskis,1992). Kā zināms, J.A. Komenska idejas atstāja dziļu iespaidu uz pedagoģiskās domas attīstību visā pasaulē.
Mediju izglītība tiek atzīta par ikvienas pasaules valsts vienu no pilsoņu pamat tiesībām. Vārda brīvība un tiesības uz informāciju ir jebkuras valsts demokrātijas veidošanas un stiprināšanas pamatā. Apzinoties faktu, ka demokrātijas realitāte, kā arī mediju pedagoģijas attīstība dažādās pasaules valstīs ir visai atšķirīga, eksperti iesaka izmantot jebkuru mediju pedagoģijas attīstības iespēju, kaut vai neformālās un mūžizglītības kontekstā. Mediju izglītībai jābūt pieejamai visiem sabiedrības slāņiem, tostarp cilvēkiem, kuri dzīvo sociāli un ekonomiski nelabvēlīgos apstākļos, kā arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Mediju izglītības līmenis spēlē būtisku lomu arī tādās situācijās, kad norisinās sociāli un politiski konflikti, piemēram, karš vai ekoloģiska katastrofa (Krucsay, 1999).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1374331
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация