Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:644376
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pieaugušo izglītība Skandināvijā piedāvā plašas izvēles iespējas. Daudzās mācību iestādes piedāvā bagātīgu mācību metožu klāstu. Pēdējo 10 gadu laikā, pieaugušo izglītība Skandināvijā ir kļuvusi par galveno prioritāti izglītības uzlabošanai.
Skandināvijā tā ir neatkarīga un tās pastāvēšana ir atkarīga no privātām un neatkarīgām mācību iestādēm un organizācijām. Valdība piešķir līdzekļus, taču kā tos tērēt un izmantot ir tikai un vienīgi šo iestāžu ziņā.

SOMIJA.

1. Likumdošana.
Somijā nav noteiktu likumu, kas domāti speciāli pieaugušo izglītībai. Taču organizācijas ievieš savus likumus un prasības. Mācību procesu Tautas augstskolās, izglītības asociācijās un izglītības centros pieaugušajiem regulē katrā no šīm iestādēm pieņemtie likumi.
2. Izglītības asociācijas.
Tās var būt saistītas ar politiskām partijām, dažādām arodbiedrībām, ražošanas uzņēmumiem vai kristīgām organizācijām. Mācības un kursi parasti notiek darba vietās. Šīs asociācijas piedāvā kursus, kas ir speciāli izstrādāti noteiktas profesijas darbiniekiem vai pirmās palīdzības dienestiem. Tāpat arī tiek rīkoti papildus kursus, lai iegūtu profesionālu izglītību. Somijā ir 11 izglītības asociācijas, no kurām lielāka ir DIA (Darbinieku Izglītības asociācija).
3. Tautas augstskolas.
Somijā ir 91 Tautas augstskola. Lielākā daļa no tām ir privātas vai pieder asociācijām un politiskām partijām. Parasti kursi notiek 1 – 3 gadus, taču pastāv arī īsie kursi, kas notiek vasarā. Valdība sedz 55% no izdevumiem, studenti maksā tikai 20%, bet skolas pārējo naudu saņem no dažādiem citiem resursiem, piemēram, izīrējot telpas citām organizācijām. Protams, ka studenti saņem arī stipendijas un pastāv arī kredīta iespējas.
4. Formālā pieaugušo izglītība.
Pieaugušo vidusskolas ir pakļautas pašvaldībām. Sākumā mācības tiek organizētas tikai vakara nodaļas veidā. Šeit pieaugušajiem ir iespēja apmeklēt kursus vidējās vai vidējās speciālās izglītības līmenī. Dažādas profesionālās skolas piedāvā iespēju pagūt kursus un iegūt izglītību arī invalīdiem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1127918
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация