Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:973669
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.07.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ilgtspējīgas sabiedrības veidošanās ir atkarīga no cilvēku kompetences līmeņa visās dzīves jomās. UNESCO dokumentos jau 1972. gadā tika norādīts, ka cilvēkam visu mūžu ir jāmācās „būt”. Lai indivīds izdzīvotu, adaptētos laikmeta prasībām, attīstītos, pašrealizētos gan darba tirgū, gan personiskajā dzīvē, sabiedrībai kopumā un katram indivīdam atsevišķi ir nepieciešams mācīties. Mācīšanās ietekmē ne tikai indivīdu, bet arī visu sabiedrību.
Eiropas komisijas dokumentā „Mūžizglītības memorands” (2000) ir akcentēta ideja, ka Eiropas lielākā vērtība ir cilvēks, tāpēc priekšplānā izvirzās uzdevums palielināt investīcijas cilvēkresursos.
M. Noula izstrādātajā pieaugušo izglītības andragoģiskajā modelī, androgoģija ir zinātne un māksla, kā palīdzēt pieaugušajam cilvēkam mācīties.
Viņa izpratnē pieaugušais ir spējīgs uzņemties atbildību par savu mācīšanos. Tas neattiecas uz bērnu, kā domāja M. Nouls.
Atšķirības starp bērna mācīšanos (pedagoģiju) un pieaugušā mācīšanos (androgoģiju) nosaka indivīda pieredze kā mācīšanās resurss, vajadzība izpildīt sociālas lomas, risināt pašreizējās dzīves situācijas problēmas u.c. Vēlāk M. Nouls izmainīja savu sākotnējo viedokli, neuzsverot tik būtiskas atšķirības starp androgoģiju un pedagoģiju. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация