Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:936463
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Būtiskākais pieaugušo psihes attīstībā ir sociālo lomu izpilde ģimenē, profesionālajā jomā pretenziju un reālo sasniegumu proporcionalitātes ietekme uz emocionālo stabilitāti. Dažāda pozitīva un negatīva pieredze – veiksmīga darba dzīve, izdevusies laulība, smaga slimība, tuvinieka nāve u.tml. – var spēcīgi mainīt indivīda attīstības gaitu.
Pieaugušo periodā personība sevi piepilda ne vairs nejauši, bet atbilstoši savai “patībai” vai ievirzēm, meklē savām vajadzībām, iekšējai un ārējai motivācijai atbilstoši apmierināšanas iespējas. Vecumdienu jeb vecu cilvēku psihiskās attīstības procesus apskata gerontoloģija, jo 25 gadus veco cilvēku psihes īpatnību izpausmes ir ļoti atšķirīgas no, piemēram, 70 gadus vecu cilvēku psihes izpausmēm.
Pieaugušo periods – vecums, kad indivīds jūt un uzņemas atbildību par savu dzīvi. Rietumu kultūrās briedums iestājas, kad jaunieši kļūst neatkarīgi no vecākiem un izjūt atbildību par savu dzīvi. Protams, nav noteikta vecuma, pēc kura cilvēku var uzskatīt par pieaugušu. Cilvēka psihiskā attīstība turpinās līdz viņa dzīves beigām, viņa patība nekad nav gatava. Attīstības nepabeigtība, ko uzsver humānistiskā psiholoģija, ir pastāvīgs stāvoklis.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация