Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:265755
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 22 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

KOPSAVILKUMS
Izvairīšanās no nodokļu nomaksas ir globāli izplatīta parādība. Dažādos veidos un formās izvairīšanās no nodokļu nomaksas tiek īstenota visās pasaules valstīs. Kā tas izriet no cilvēces vēstures, valstis, kuras nespēj efektīvi cīnīties ar minēto parādību, ir nolemtas augstam sociālās entropijas līmenim ar visām no tā izrietošām negatīvām sekām.
Cīņa ar izvairīšanos tieši no PVN maksāšanas ar dažādām sekmēm tiek īstenota visā Rietumu pasaulē. Eiropas Savienībā cīņai ar noziedzīgo nodarījumu – izvairīšanos no PVN nomaksas –, kas tiek īstenota starp vairākām Savienības valstīm, ir piešķirta prioritāte.
Izvairīšanās no PVN nomaksas Latvijā ir izplatīts noziedzīgs nodarījums. Autoraprāt, kaitējums, kas Latvijas valstij tiek radīts izvairīšanās no PVN rezultātā, ir lielāks par kaitējumu, kas Latvijā tiek nodarīts visu paveikto zādzību rezultātā. Tieši tāpēc noziedzīgais nodarījums – izvairīšanās no PVN nomaksas – būtu izpētāms tikpat pamatīgi, kā nodarījums – zādzība.
Veikt noziedzīgā nodarījuma – izvairīšanās no PVN nomaksas – kvalifikāciju nav viegli. Uz vairākiem ar minēto nodarījumu kvalifikāciju saistītiem būtiskiem jautājumiem joprojām atbildes nesniedz ne teorija, ne tiesu prakse. Sistēmiska pieeja apskatāmā nodarījuma kvalificēšanā neizriet arī no iestādēm, kas īsteno izvairīšanās no PVN nomaksas izmeklēšanu un kriminālvajāšanu. Domājams, galvenokārt tieši minēto iemeslu dēļ Latvijā salīdzinoši maz personas tiek sauktas pie Krimināllikumā paredzētās atbildības par izvairīšanos no PVN nomaksas. Un tās personas, kuras tiek sauktas pie kriminālatbildības, autoraprāt, saņem neatbilstošu sodu, tādējādi radot Latvijas sabiedrībā nesodāmības sajūtu un vēlmi arī turpmāk ar visdažādākiem paņēmieniem izvairīties no PVN nomaksas.
Autors darbā ir analizējis vairākas ar noziedzīgā nodarījuma – izvairīšanās no PVN nomaksas – saistītas krimināltiesiskas problēmas un sniedzis savu redzējumu pētāmā jautājuma kontekstā.
Pamatojoties uz darbā rakstīto, autors izvirza aizstāvēšanai šādas tēzes:
1. PVN deklarācija definējama kā likumā noteiktā termiņā nodokļu administrācijai PVN maksātāja iesniegta atskaite par nodokļa taksācijas periodā veiktajiem PVN apliekamiem un priekšnodokļa darījumiem. PVN deklarācija ir nozīmīgākais dokuments noziedzīgā nodarījuma par izvairīšanos no nodokļu nomaksas kvalifikācijas kontekstā. Bez nepatiesas informācijas par darījumu norisi uzrādīšanas PVN deklarācijā un tās pielikumos un šādas nepilnīgas atskaites iesniegšanas nodokļu administrācijā, noziedzīgu nodarījumu – izvairīšanos no PVN nomaksas – ar aktīvām darbībām īstenot nevar.
2. Noziedzīgu nodarījumu – izvairīšanās no PVN nomaksas – var izdarīt gan ar aktīvām darbībām, gan krimināltiesiskās bezdarbības ceļā. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1381141
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация