Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:792786
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

1996. gadā bibliotēkā 403 lasītāji, izsniegums – 9005. Salīdzinot ar, piemēram, 1978. gadu, kad bibliotēkā, ieskaitot apkopēju, strādāja 8 cilvēki un lietotāju skaits pārsniedza 500 cilvēku, 1997. gadā bibliotēkā ar 484 lasītājiem strādā tikai I. Ķīvīte.
2003. gadā par bibliotēkas vadītāju kļūst Antra Krauze, kas ir bibliotēkas vadītāja arī šobrīd. Bibliotēka pirmo reizi piedalās lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu žūrija”. 2005. gadā bibliotēka saņem pirmos trīs datorus un interneta pieslēgumu (“Piltenes bibliotēkas vēsture”, b.g.). No 2007. gada grāmatu izsniegšana un saņemšana notiek automatizēti (Ventspils bibliotēka, b.g.).

Secinājumi
Piltenes pilsētas bibliotēka tāda, kāda tā ir mūsdienās, ir veidojusies ļoti ilgā laika posmā. Par Piltenes skolas bibliotēku atrodams senākais raksts no 1880. gada. Šobrīd pilsētā ir divas bibliotēkas – pilsētas un skolas, bet laika gaitā Piltenes teritorijā bijušas pat trīs bibliotēkas.
Pētot pilsētas bibliotēkas vēsturi, autore secināja, ka novadpētniecības materiālos atrodamā informācija nav īpaši precīza, jo vietām sajaukta informācija par skolas un pilsētas bibliotēku, uzskatot to par vienu, tādēļ arī veiktajā darbā autore min arī skolas bibliotēkas vēsturi.
Apskatot šādu bibliotēkas vēsturi, var novērtēt bibliotēkas nozīmi laika gaitā, cik ļoti tā ir mainījusies – audzis krājuma apjoms, apmeklētāju skaits, darbinieku izglītība, uzglabāšanas apstākļi, darba laiks un vēl daudzi citi faktori. Neparasti šķita, ka bibliotēkām ir nācies lūgt ziedojumus.
Darbā netika iekļauta pilnīgi visa atrastā informācija par bibliotēku, piemēram, rīkoto pasākumu, saņemto ziedojumu uzskaitījums.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация