Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:263322
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads.   
2.  Tirgus analīze.   
3.  Pircēju rīcības analīze :   
  a)industriālais tirgus,   
  b)starpnieku tirgus.   
4.  Pircēju starpnieku tipi.   
5.  Reklāma.   
6.  Cenas noteikšana.   
7.  Kvalitātes politika.   
8.  Piemērs.   
  Kopsavilkums.   
  Priekšlikumi.   
Фрагмент работы

Mūsdienās arvien lielāku uzmanību uzņēmumi veltī mārketingam.
Potenciālajiem pircējiem jeb patērētājiem ir vēlēšanās pēc konkrētas produkcijas vai pakalpojuma. Katram uzņēmumam ir jāapmierina cilvēku vajadzības. To var panākt nodrošinot vajadzīgo produktu par pareizu cenu īstajā laikā, vietā un daudzumā kopā ar precīzu informāciju. Tas jāizdara, ievērojot ierobežojumus, ko rada likumdošana, ekonomiskā situācija un konkurences apstākļi. To visu sauc par mārketingu.
Mārketings sevī ietver ne tikai pētījumus par preču un pakalpojumu tirgu, bet arī visu to objektu un subjektu, materiālu un nemateriālu vērtību tirgu, pēc kā sabiedrībā var būt pieprasījums, t.i., ideju, cilvēku, organizāciju u.tml., piedāvājuma un pieprasījuma likumsakarības.

Šī darba mērķis ir izanalizēt pircēja vajadzību izzināšanu un metodes, ar kurām tās precizē, kā arī izanalizēt pircēja rīcību katrā konkrētā gadījumā.
Jebkurš uzņēmējs cenšas sasniegt noteiktus mērķus , ražojot dažāda veida preces un pakalpojumus sabiedrībai un katra atsevišķa cilvēka vajadzību apmierināšanai.
Lai varētu šos mērķus realizēt , ir pareizi jāizvēlas darbības sfēra un produkts vai pakalpojums , kuru vēlas piedāvāt tālāk potenciālajam patērētājam.
Tātad , lai šī izvēle būtu sekmīga ir jāizprot tādi jēdzieni kā cilvēku vajadzības, pieprasījums , piedāvājums , kas ir galvenie tirgus mehānismi.
Cilvēku vajadzības ir ļoti daudzveidīgas, mainīgas un atkarīgas no konkrētiem apstākļiem vai situācijas kādā cilvēks atrodas. Cilvēks zemapziņā ir savu vajadzību vergs , bet apmierināt tās viņš spēj atkarībā no viņa rīcībā esošo līdzekļu daudzuma, t.i., atkarībā no spējām , sava darba rezultātiem un viņa rīcībā esošajiem materiālajiem līdzekļiem.
Cilvēku vajadzību apmierināšana veido kopējo tirgus pieprasījumu.

Pieprasījums ir daļa no cilvēku vajadzībām, kuras var apmierināt tikai uz viņa rīcībā esošiem līdzekļiem. ( piem., nopirkt mobilo telefonu , ja ir nepieciešamie naudas līdzekļi ).



Piedāvājums ir to preču kopums, kuras nonāk tirgū ar apmaiņas mērķi ( realizāciju ). Piedāvājuma un pieprasījuma samērs , no vienas puses nosaka tirgus cenas veidošanos , no otras , svārstās atkarībā no tirgus cenu izmaiņām ( dinamikas ).
Ar tirgus analīzi var izpētīt tos procesus, kuri veidojas preču apgrozības sfērā , un faktorus , kuri iedarbojas uz pieprasījuma un piedāvājuma veidošanos un nosaka ekonomiskās attiecības starp ražotājiem un patērētājiem ( pārdevējiem un pircējiem ).
Viens no svarīgākajiem tirgus attiecību analīzes uzdevumiem ir noteikt apstākļus , kuros tiktu sasniegta optimāla piedāvājuma un pieprasījuma attiecība tirgū. Tas mums ļauj uzzināt , kā konkrētā tirgū realizējas preču pircēju un pārdevēju attiecības , kādi apstākļi nosaka pieprasījuma un piedāvājuma veidošanos un attīstību perspektīvā.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация