Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:354015
 
Оценка:
Опубликованно: 06.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šajā darbā pievērsīsimies pircēju rīcības faktoriem SIA ‘BAL’ autobusu pasažieru pārvadājumu pakalpojumu patēriņa tirgū.
Pēc teorijas visi pircēju rīcības faktori tiek iedalīti piecās grupās:
Ekonomiskie ( darba alga; ienākumu līmenis; cenu līmenis ),
Sociālie ( piederība formālam sociālam slānim; piederība neformālai sociālai grupai; darba nodrošinājums; ģimenes stāvoklis; statuss sabiedrībā ),
Kultūras ( kultūras līmenis; izglītības līmenis; tautība; reliģija ),
Personiskie ( vecums, dzīves cikla posms; profesija; dzīvesveids; rakstura īpatnības; pašapziņa ),
Psiholoģiskie ( motivējums; uztvere; apgūšana; pārliecība; nostāja; ieradumi ).

Ekonomiskie faktori – tie uzskatāmi par vissvarīgākajiem, jo nosaka ne tikai pircēju maksātspēju, bet ietekmē arī pārējos pircēju rīcības faktorus. Kā zināms, pieprasījumu pēc pakalpojuma veido tikai tie cilvēki, kuriem ir vajadzība un iespēja apmierināt šo vajadzību (nepieciešamie materiālie līdzekļi). Klienta maksātspēja ir atkarīga gan no darba algas un ienākumiem, gan no cenu līmeņa, gan arī no parādiem un citām materiālajām saistībām. Turklāt klienta maksātspēja nosaka to, kādus pakalpojumus klients izvēlēsies un par kādu cenu. Raksturojot pircēju rīcības faktorus SIA ‘BAL’ autobusu pasažieru pārvadājumu pakalpojumu patēriņa tirgū, jāmin vairākas likumsakarība:
1)Zināms, ka palielinoties iedzīvotāju maksātspējas līmenim, arī potenciālo pircēju skaits palielināsies, jo cilvēki vairāk un biežāk varēs atļauties ceļot;
2)Tomēr, ja klientu maksātspēja pārsniegs zināmu robežu, tie autobusu vietā varēs atļauties regulāri lietot aviokompāniju pakalpojumus, jo tas ir dārgāk, bet daudz ērtāk.
Tātad no maksātspējas lieluma atkarīgs vai cilvēki varēs atļauties ceļot, cik bieži tas notiks un ar kādu starptautisko pasažieru pārvadājumu firmu tie izvēlēsies: tās, kas piedāvā braucienus ar autobusiem vai arī aviokompāniju pakalpojumus.
Cenu līmenis SIA ‘BAL’ autobusu pasažieru pārvadājumu pakalpojumu patēriņa tirgū arī ir svarīgs ekonomiskais faktors. Cenu līmenis ir atkarīgs gan no ekonomiskā stāvokļa valstī, gan no konkurentu darbības un pircēju veidotā pieprasījuma līmeņa. SIA ‘BAL’ autobusu pasažieru pārvadājumu pakalpojumu cenu līmenis salīdzinoši ar konkurējošo firmu (tām, kas nodarbojas ar pasažieru sauszemes pārvadājumiem, piemēram, ECOLINES) ir nedaudz zemāks. Tomēr sīvs konkurents ir aviokompānijas, kuras uz dažiem reisiem arī piedāvā lētas biļetes. Aviokompāniju vājais punkts ir tas, ka šīs biļetes ir ierobežotā skaitā un tās jāpasūta laicīgi.
Tātad jebkurš pircējs, iegādājoties SIA ‘BAL’ pakalpojumu vadīsies pēc savas maksātspējas un attiecīgā pakalpojuma cenas.
Arī sociālie faktori (piederība formālam sociālam slānim; piederība neformālai sociālai grupai; darba nodrošinājums; ģimenes stāvoklis; statuss sabiedrībā ) ir svarīgi.
Katrs cilvēks pieder noteiktam sociālam slānim. Par sociāliem slāņiem dēvē sabiedrības grupas, kuras veido cilvēki ar līdzīgām dzīves vērtībām, interesēm un rīcības principiem, arī ar līdzīgu rīcību tirgū. Piemēram, pie viena formālā sociālā slāņa piederošie dos priekšroku konkrētiem pakalpojumiem, produktu markām, izklaides veidiem, veikala tipiem, reklāmas avotiem un veidiem un tā tālāk. Slāņi savstarpēji atšķiras ar vairākām pazīmēm: īpašums, ienākumu līmenis, izglītība, nodarbošanās, dzīvesveids.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация