Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:690177
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Pirkuma līguma vispārīgie noteikumi    4
2.  Pirkuma līguma vienpusēja atcelšana    7
2.1.  Pirktās lietas trūkumu dēļ    8
2.2.  Pamatojoties uz blakus nolīgumiem paturēta atkāpšanās tiesība    10
2.3.  Pušu intereses zudums un nokavējums    14
3.  Restitūcijas nozīme un būtība pirkuma līguma atcelšanas gadījumos    16
4.  Pirkuma līguma atcelšana pārmērīga zaudējuma dēļ    19
  Nobeigums    21
  Izmantotās literatūras un normatīvo aktu saraksts    23
  Pielikums    25
Фрагмент работы

Pirkuma līgums ir viens no svarīgākajiem un izplatītākajiem civiltiesiskajiem līgumiem. Civillikumā ir lietots termins “pirkums”, kas ir ērts tāpēc, ka ir īsāks par ne mazāk plaši lietoto terminu “pirkums – pārdevums”.
Pirkums ir samērā vienkāršs, ja klātesošie līdzēji apmainās ar lietu un naudu, kaut gan arī tad vēlāk var rasties strīdi par lietas trūkumiem, apgrūtinājumiem, patieso vērtību un citiem. Daudz sarežģītāks ir līgums tad, ja pirkuma objekts ir lietu kopība vai nekustamais īpašums, samaksa un lietas nodošana paredzēta vēlāk, līgumā ieslēgti dažādi blakus noteikumi.
Šādu kursa darba tematu izvēlējos, jo pirkuma līgums ir ļoti sastopams mūsdienās un ar to rodas daudz neskaidrību pie līguma izpildes starp pusēm.
Kursa darba mērķis ir izpētīt pirkuma līguma atcelšanas gadījumus, piemēram, pārmērīga zaudējuma dēļ, pirktās lietas trūkuma dēļ, kā arī restitūcijas nozīmi un būtību pirkuma līguma atcelšanas gadījumos.
Kursa darba izstrādei tika izmantota teorētiskā literatūra, juridiskie akti, kā arī tiesu prakse.
Pirkuma līgumu bez Civillikuma regulē arī citi likumi. Civillikuma atšķirīgus noteikumus satur likums “Par patērētāju tiesību aizsardzību” (pieņemts 1992.gadā), likums “Par preču un pakalpojumu drošumu un ražotāja un pakalpojumu sniedzēja atbildību” (pieņemts 1996.gadā).
Ja pirkumam ir starptautiska darījuma raksturs, tad pusēm skaidri jānosaka, kādas valsts likums piemērojams.1 Šādu līgumu saturu un izpildi ietekmē arī Apvienotās Nācijas Organizācijas konvencija par preču starptautisko pirkuma – pārdevuma līgumu, kurai Latvija ir pievienojusies ar 1997.gada 19.jūnija likumu (LV, 1997.gada 3.jūlijs).
Pirkuma līgums ir konsensuāls atlīdzības un līdz ar to divpusējs līgums. Pirkuma līgumu veido pretēji vērsti apsolījumi dot lietu vai tiesību un pretī – norunāto naudas summu. Dažādās valstīs likumi atšķirīgi veido pirkuma līguma juridisko konstrukciju. Francijā un Anglijā pirkums ir tāds līgums, kurā vienlaicīgi ar līguma noslēgšanu pircējs kļūst par lietas īpašnieku, tur pirkumam ir lietu tiesību radošs spēks. Vācijā un Šveicē pirkums veidots kā saistību institūts, kurā dominē nevis īpašuma tiesību tūlītēja pāreja, bet apsolījums dot. Īpašuma tiesība pāriet, līgumu neizpildot. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация