Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:403281
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.12.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Pirkuma līguma vispārīgie noteikumi    4
  Tiesiskās attiecības no pirkuma līguma    8
  Pirkuma līguma atcelšana    9
  Pirkuma blakus līgumi    10
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    14
Фрагмент работы

Līgumā var noteikt pirkumu ar iepriekšēju apskati. Tas nozīmē to, ka pircējs lietu pa priekšu apskata un novērtē vai tā viņam ir derīga. Un tikai tad, kad pircējs ir atzinis, ka lieta tam der – tad pirkums notiek. Pamatojoties uz šo noteikumu, pircējs var arī lietu nolemt neiegādāties un tas nebūs līguma pārkāpums. Tas darbojas kā atliekošs nosacījums un ir atkarīgs no pircēja spējas ātrāk vai lēnāk izlemt.
Savukārt, ja pircējs lietu jau pieņēmis apskatei un līdz termiņa beigām nenodod to atpakaļ vai klusē, tad uzskatāms ka pircējs piekrīt līgumam un preci iegādāsies. Pirkuma līgumā iestrādājot šādu noteikumu, pircēja klusēšana līdz pārbaudes vai apskates termiņa beigām padara līgumu neatceļamu. CL 2068.pantā paredzēts, ka pircējs saņēmis lietu un par to samaksājis bez piebildumiem, uzskatāms par klusējot izteiktu piekrišanu. Bet tas nenozīmē, ka pircējam nav atkāpšanās tiesību. Savā praksē bieži nākas mainīt preci vai atgriest naudu, jo sākotnēji pircējs piekrīt, ka lieta ir tāda kā viņam to vajag. Pie preces iegādes brīža vienmēr notiek vienošanās par preces atgriešanas iespējām. Līdz ar to, piercējs samaksājot par preci var būt drošs, ka būs iespēja atgūt naudu vai iegūt vajadzīgo preci.
Pastāv iespēja preci pirkt uz nomaksu vai ar atliktu samaksas brīdi. Likums paredz variantus kad prece paliek pādervēja īpašums, kamēr nav samaksāta. Vai arī prece pāriet atpakaļ pārdevējam, ja pircējs par to nemaksā . Kreditēšana izpaužas tā, ka preces pārdevējs piekrīt nodot lietu, uzreiz nesaņemot par to naudu, līdz ar to ļauj pircējam kādu laiku lietot to summu, kura parastā pirkumā būtu jādod vienlaikus ar lietas saņemšanu. Savā darbā vēroju, ka gan mūsu piegādātāji gaida no mums tikai naudu, gan mēs no saviem klientiem gaidām tikai naudu. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1363443
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация