Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:488379
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Sadarbība- tās nozīmīgums un nepieciešamība pedagoģiski psiholoģiskajā skatījumā    5
2.  Sadarbības veicināšanas nosacījumi    7
2.1.  Sadarbības motivācija    7
2.2.  Sadarbības vadība- pedagoga kompetence    8
2.3.  Sadarbības formas un metodes    9
2.4.  Ģimenes kompetences raksturojošās iezīmes    16
2.5.  Vecāku gatavība līdzdalībai    22
3.  Pirmsskolas izglītības iestādes un ģimenes iespējamās sadarbības problēmas    23
4.  Pedagoģiskie ieteikumi veiksmīgas sadarbības veidošanai un veicināšanai    25
5.  Veiksmīgas sadarbošanās rezultāti    27
  Secinājumi    28
  Nobeigums    29
  Izmantotās literatūras saraksts    30
Фрагмент работы

Ģimenei bērna audzināšanā ir galvenā loma. Mājās ģimene bērnu sargā, baro, apģērbj, māca atšķirt labo no ļaunā, runā ar bērnu, lasa pasakas- dara visu to, kas bērnam nepieciešams.
2.Katrā ģimenē jūtama kopība kādu mērķu labad, un, lai īstenotu šos mērķus ģimene savstarpēji sadarbojas.
3.“Kopība, kooperatīvās sadarbības ģimene, kurā ģimenes locekļus apvieno viena galvenā vai vairākas nozīmīgas sadarbības aktivitātes- bērna audzināšana, garīgo un materiālo līdzekļu uzkrāšana,” atzīmē A. Karpova savā lekciju kursā. [9;12] Sadarbības prasmes modelis izveidojas jau ģimenē vēl pirms bērns tiek aizvests uz pirmskolas izglītības iestādi. Pienāk brīdis, kad bērns atvests uz bērnudārzu. Līdz darba dienas beigām viņš tiek atstāts bērnudārza darbinieku aprūpē. Cik daudz vecāki zina par to, kas notiek ar bērnu pēc tam, kad bērnudārza durvis aizveras un mazais ieiet ģimeni svešā pasaulē? Un vai tiešām šī pasaule ir sveša?
4.Agrāk no vecākiem mēdz atvadīties garderobē un aicināja lielākoties tikai svētkos, retajās sapulcēs. Pirmsskolas izglītības iestādes vēl nesenā pagātnē piedāvājušas maz sadarbības iespēju. Pēdējo gadu laikā ar vien izteiktāk sevi piesaka demokrātiska bērnu izglītošana pirmsskolas izglītības iestādēs. Lai bērns attīstītos un izglītotos vispusīgi, nenoliedzami, svarīgs faktors ir pirmsskolas izglītības pedagogu un ģimenes sadarbība. Vecāki ir pirmie pedagogu palīgi- vissvarīgākie konsultanti, jo kurš gan labāk spēj saprast sava bērna vajadzības.
5.Pirmsskolas prasme iesaistīt un ieinteresēt ģimeni pirmsskolas izglītības iestādē veido labvēlīgas saiknes, dod ieguldījumu. Ja ģimene izjūt sevi kā nozīmīgu un neatņemamu sastāvdaļu bērna mācīšanas procesā, tad veidojas vēlme būt kopā, palīdzēt- sadarboties ar pedagogiem. No pedagoga, viņa izdomas, psiholoģiskās intuīcijas, lielā mērā atkarīgs, cik aktīva un atsaucīga ģimene būs kā sadarbības partnere.
6.Esmu pārliecināta, ka ģimenes iesaistīšana pirmsskolas aktivitātēs dod labumu gan bērnam, gan ģimenei kopumā. Pedagogam nākas risināt problēmu, kā veiksmīgāk iesaistīt ģimeni bērna bērnudārza pasaulē - veicināt vecākos vēlmi sadarboties. Esmu novērojusi, ka viena no būtiskākajām problēmām, kas kavē pirmsskolas un ģimenes sadarbības veidošanos ir problēma kas nāk no pedagoga – viņa pasivitātes un neuzņēmības. Pieredze rāda, ka problēmu rada vecāku neinformētība par sadarbības iespējām, kā arī nav priekštata ko no viņiem sagaida. Ņemot vērā visu iepriekšminēto, nolēmu izstrādāt tēmu - …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация