Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:110657
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.12.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Šaujamieroča raksturojums    3
2.  Šaujamieroča pielietošanas tiesiskais pamats    3
3.  Šaujamieroča pielietošanas situācijas un nosacījumi    5
4.  Šaujamieroča pieletošanas kārtība un policijas darbinieka rīcība pēc tā pielietošanas    5
  Nobeigums    7
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    8
Фрагмент работы

Nobeigums
Pētot un analizējot policijas darbinieka tiesības pielietot šaujamieroci no dažiem šo tiesību aspektiem, var secināt, ka pastāv dažādas situācijas un atbilstoši šīm sitācijam rīcības plāni.
Izskatot katra šīs problēmas aspekta izpausmi, var secināt sekojošo:
1. Šaujamieroči ir tehniskas ierīces, kam piemīt ieroču pazīmes un kas paredzētas uzbrukumam vai aizsardzībai no attāluma ar noteiktā virzienā radīta lidojoša šāviņa palīdzību.
2. Katrs šaujamierooča pielietošanas gadījums rada draudus tā cilvēka veselībai un dzīvībai, pret kuru tas tiek pielietots.
3. Šķietamā aizstāvēšanās ir stāvoklis, kad persona, maldīgi uzksatot, ka tiek apdraudētas ar likumu aizsargātas inetereses, nolūkā tās aizstāvēt, nodara kaitējumu indivīdam, kuru viņa kļūdaini uzksata par apdraudētāju.
4. Pārkāpjot nepieciešamās aizstāvēšanās apstākļus, līdz ar to nelikumīgi pielietojot šaujamieroci, tas bieži var novest pie smagām sekām, piemēram, pie kriminālatbildības kriminālsoda veidā.
5. Attaisnojams profesionālais risks ir kaitējums, kas nodarīts ar profesionālu darbību, kurai ir noziedzīga satsāva pazīmes, tomēr kriminālatbildība par to neiestājas.
6. Galējā nepieciešamība ir darbība, ko persona izdara, lai novērstu kaitējumu, kas apdraud valsts vai sabiedrības intereses, šīs personas vai citas personas tiesības, kā arī šo vai citu personu , ja attiecīgo kaitējumu konkrētoa apstākļos nav bijis iespējams novērst ar citiem līdzekļiem.
7. Pirms šaujamieroča pielietošanas policijas darbiniekam jāveic visi pasākumi nolūkā pārtraukt prettiesisko rīcību un aizturēt noziedznieku, pie tādiem pasākumiem pieder: brīdinājums par iespējamo šaujamieroča pielietošanu vai dažādas manipulācijas ar to, kas dotu pamatu noziedznikekam domāt par tā iespējamo pielietošanu, brīdinājuma šāviens un citi.
8. Ja tiek pārkāpts likums par šaujamieroča pielietošanu, tad policijas darbinieks var atrasties uz apsūdzētā sola vai – labākajā gadījumā – tikt atvaļināts no dienesta.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация