Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:160943
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 21 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Juridiskā atbildība par medību un zvejas-makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem    5
1.1.  Zvejas -makšķerēšanas noteikumu pārkāpumi    5
1.2.  Medību noteikumu pārkāpumi    13
2.  Policijas iecirkņa inspektora funkcijas un darbība medību un makšķerēšana noteikumu pārkāpumu novēršanā un apkarošanā    21
2.1.  Policijas iecirkņa inspektora darbība medību un makšķerēšanas noteikumu pārkāpumu novēršanā un apkarošanā    23
2.2.  Policijas iecirkņa inspektora darbība konstatējot medību un makšķerēšanas noteikumu pārkāpumus    26
3.  Policijas iecirkņa inspektora sadarbība ar citiem policijas dienestiem un citām valsts un pašvaldības institūcijām    28
4.  Statistiskie dati un to analīze par zvejas un medību pārkāpumiem    32
4.1.  Zvejas noteikumu ievērošanas kontrole un tās rezultāti    32
4.2.  Medību noteikumu ievērošanas kontrole un tās rezultāti    34
  Noslēgums    36
  Anotācijas    38
  Izmantoto normatīvo aktu un literatūras saraksts    41
  Pielikumi    43
Фрагмент работы

Dabas aizsardzība valstī tiek veikta, īstenojot daudzu dažādu pasākumu kompleksu un tās pamatā ir likumdošana, kas regulē vides aizsardzību. Šo pasākumu starpā ir arī dabas krimināltiesiskā aizsardzība. tās loma izpaužas, kad tiek pārkāptas dabas resursu izmantošanu regulējošās tiesību normas un videi ir tikuši nodarīti ievērojami zaudējumi, kuru apjoms un sabiedriskā bīstamība ir pārāk lieli, lai piemērotu vienīgi administratīvo atbildību, kā arī gadījumos, kad citi soda veidi, piemēram, administratīvais, ir izrādījies neefektīvs.
Latvijas Kriminālkodeksā nebija speciālas nodaļas, kura ietvertu noziegumus pret ekoloģiju, taču šādas tiesību normas bija atrodamas nodaļā par saimnieciskajiem noziegumiem. Tās paredz kriminālatbildību par tādiem vides aizsardzības likumdošanas pārkāpumiem kā nepareizu zemes, mežu izmantošanu un apstrādāšanu, gaisa piesārņošanu, medīšanu un zvejošanu. Jaunajā Krimināllikumā noziegumiem pret dabas vidi ir paredzēta speciāla nodaļa ar nosaukumu “Noziedzīgi nodarījumi pret dabas vidi.”
Iespējams, ka gan tiesu prakses ziņā, gan arī attieksmē pret ekoloģiskajiem noziegumiem pastāv vispārīgs priekšstats, ka tie nav sevišķi bīstami, praktiski šie noziegumi cilvēku apziņā tiek it kā nobīdīti otrajā plānā. Noteikti te savu lomu spēlē arī fakts, ka, izdarot noziegumu pret vidi, cilvēks tik tieši un konkrēti neizjūt savu interešu aizskārumu, kā tas, piemēram, ir nozieguma pret personu vai pret īpašumu gadījumā. Par noziegumiem pret ekoloģiju netiek tik daudz runāts arī tāpēc, ka to sekas būtībā neiestājas uzreiz, un zaudējumi, kas rodas tieši nozieguma izdarīšanas brīdī patiesībā, nav tik lieli un nozīmīgi kā tie, kādus ekoloģiskais noziegums rada tālākā perspektīvā, un šīs sekas nebūt nav nesvarīgas un nenozīmīgas. Līdz ar to iespējas piemērot kriminālatbildību par ekoloģisko noziegumu izdarīšanu mūsu valstī netiek īstenotas sevišķi bieži. Kā min U. Krastiņš publikācijā “Ekoloģisko noziegumu kvalifikācijas jautājumi tiesu praksē”, minētā tendence atkarīga arī no ekoloģisko interešu novērtēšanas līmeņa pirmstiesas izmeklēšanas iestādēs, un šo noziegumu sastāva retās piemērošanas dēļ radies pieredzes trūkums kvalifikācijas jautājumos.
Krimināllikumdošana paredz sodu par darbībām, kas vērstas pret vairākām vides sastāvdaļām. tai skaitā ir arī flora un fauna. Krimināllikums paredz atbildību par tādām darbībām, kuras rada kaitējumu dēļ nepareizas šo vides sastāvdaļu izmantošanas.
Šajā kvalifikācijas darbā pievērsīšos patvaļīgas zvejas un ūdensdzīvnieku analīzei, par kuru KL paredz kriminālatbildību tā 110. pantā un kas apdraud ūdens dzīvnieku un zivju resursus, to normālu atjaunošanos, vairošanos, attīstību un eksistenci un patvaļīgas medības analīzei, par kuru KL paredz kriminālatbildību tā 112. pantā un kas apdraud savvaļas dzīvnieku un putnu resursus, to atjaunošanos, vairošanos, attīstību un eksistenci.
Savvaļas fauna ir dabisko estētisko, zinātnisko, kultūras, rekreatīvo, ekonomisko un vides vērtību mantojums, kuru nepieciešams saglabāt un nodot tālāk nākamajām paaudzēm. Neatņemama savvaļas faunas sastāvdaļa ir Latvijas teritorijā medījamie dzīvnieki, ūdens dzīvnieku un zivju resursus, kuru izmantošanu reglamentē ar medībām saistītie normatīvie akti.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1173060
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация