Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:527743
 
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.NODAĻA.  POLITISKĀ KULTŪRA    6
1.1.  Politiskās kultūras jēdziens    6
1.2.  Kultūras tipi, formas    7
1.3.  Politiskās kultūras modelis    8
2.NODAĻA.  POLITISKĀ KULTŪRA PASAULĒ    10
2.1.  Politiskās kultūras izpausmes piecās Almonda un Verbas pētījuma valstīs    10
2.2.  Politiskā kultūra Latvijā    11
  Interese politikā    12
  Politikas dalībnieks    13
2.3.  Politiskā kultūra Krievijā    14
3.NODAĻA.  POLITISKĀS KULTŪRAS SALĪDZINĀJUMS LATVIJĀ UN KRIEVIJĀ    16
  LITERATŪRAS SARAKSTS    19
  PIELIKUMI    20
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Darba autore savā darbā veicot pētījumu, analizēja un ieskatījās politikas kultūras jēdziena skaidrošanā, politiskās kultūras modeļu analizēšanā, dažādu politisko formu un kultūras tipu salīdzināšanā. Skatīt pielikumu Nr1. Analizēja politisko kultūru pēc Almonda un Verbas pētījuma „Civic Culture” piecu valstu gadījumā, autore ieskatījās dažās no valstīm, kur pastāv atšķirīgāka politiskā kultūra. Protams, autore analizēja un salīdzināja politisko kultūru Latvijā un Krievijā, tās atšķirīgās un kopējās iezīmes, izmantojot Korolevas I. ,Rungules, R. Latvia Democracy as an abstract value un Bashkirovas E. Russia, Belarus and Ukraine Construction of democratic communities. Grāmatā- Democracy and Political culture in Eastern Europe. Pēc neatkarības atgūšanas Latvija kā valsts bija izvirzījusi mērķi- iekļauties Eiropas Savienībā un NATO, kas būtībā ļautu ātrāk un progresīvāk attīstīt savstarpējās attiecības un arī politisko kultūru valstī. Politiskā kultūra Latvijā atrodas demokrātiskā līmenī, un tas, ka Latvija ir Eiropas Savienības dalībvalsts un NATO dalībvalsts liecina par to, ka Latvijā ir atšķirīgāka politiska kultūra, kas atbilsts liberālās demokrātijas normām. Toties Krievijai ir raksturīga autoritāras vai totalitāras politiskās kultūras attīstība- jeb piederība pie patriarhālā tipa, un, tādejādi- cilvēkiem nav ļauta liela līdzdalība politiskajos procesos, un valsts vara Krievijā balstās uz diktatoriska un autoritārisma pazīmēm. Krievija kā valsts gāja sarežģītāku ceļu un necentās iekļauties Eiropas Savienībā, kā tās sastāvdaļa, bet gan atgriezties pie Padomju Savienības stila, kas vairāk izpaužas kā autoritārisms, tā nav spējusi pilnīgi izslēgt autoritārisma negatīvās iezīmes, kas arī traucē attīstīt politisko kultūru valstī.
Pēc darba autores domām, darba sākumā uzstādītā hipotēze tika pierādīta, jo tika pietiekami salīdzinātas šīs abas bijušās PSRS valstis, un konstatēts, ka Latvija pieder pie pasīvā kultūras tipa, bet Krievija pie patriarhālā kultūras tipa. Autore, salīdzinot šīs valstis, secināja, ka politisko kultūru nespēj mainīt valsts īsā laika posmā, bet vairāku gadu desmitu garumā. Latvija ir spērusi daudzus soļus, lai attīstītu valstī šo kultūru. Krievija nav veikusi tādus pārkārtojumus, lai attīstītu savu politisko kultūru. Nobeigumā, autore konstatēja, ka ir jāveic daudzas lietas, lai veicinātu politiskās kultūras izaugsmi un saglabātu stabilu demokrātiju.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация