Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:544287
 
Оценка:
Опубликованно: 22.08.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Termini    4
  Raidlaiks Latvijas Televīzijā    4
  Politisko reklāmu kontrole medijos    5
  Politisko reklāmu veidi    7
  Nobeigums    8
  Izmantotā literatūra    8
Фрагмент работы

Tikai daži elementi mūsu dzīvē ir tik plaši izplatīti kā reklāma. Lai ko mēs darītu, mēs vienmēr saskaramies ar reklāmu jebkurā no tās neskaitāmajām formām.
Politiskā reklāma - tā it kā ir reklāma, tomēr tai pašā laikā tiek vienmēr izdalīta atsevišķi. Turklāt ar politisko reklāmu priekšvēlēšanu laikā visi iedzīvotāji saskaras visvairāk, jo tā cenšas vēlētāju sasniegt jebkādiem līdzekļiem – gan caur medijiem, gan ar personisko komunikāciju un reklāmas materiāliem pastā.
Mazākajām partijām reklāma kalpo kā līdzeklis sabiedrības informēšanai par partijas esamību, savukārt lielajām partijām – kā centieni pārliecināt vēlētāju balsot par konkrēto spēku vai kandidātu.
Ikdienā ar vārdu “reklāma” tradicionāli tiek saprasta komerciālā reklāma – reklāma, kas informē par dažādiem produktiem un pakalpojumiem.
Tāpēc politiskā reklāma uz šī fona var šķist īpaša, jo nepiedāvā neko pirkt. Tā dažkārt var pat neizskatīties pēc reklāmas, bet kā “runa”. Tomēr politiskās reklāmas atbilst reklāmas definīcijai, jo tā tiek apmaksāta, nosūtīta caur masu medijiem un tā ir paredzēta auditorijas pārliecināšanai par labu kādam kandidātam vai politiskai organizācijai.
Politiskā reklāma var būt jebkura komunikācija, kas saistīta ar politiskajiem jautājumiem. Turklāt politiskā reklāma, it īpaši televīzijā, ir galvenā politiķu un vēlētāju komunikācija. Tā var būt izvietota gan drukātajos medijos, gan elektroniskajos medijos, gan arī bukletos, uz ziņojumu dēļiem, vides reklāmas laukumos un citur.
Politiskās reklāmas dod arī uzvedības efektus – ietekmē vēlētāja izvēli, taču šo efektu nosacījumi joprojām nav pilnībā noskaidroti. Lielākā daļa cilvēku parasti apgalvo, ka reklāma nav ietekmējusi viņu balsošanas izvēli. Ja to pieņemtu par patiesību, tad būtu jāsecina, ka politiskajai reklāmai nav nekādu uzvedības efektu uz auditoriju. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация