Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:394130
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pagaidu ievešana ar ATA karneti
ATA karnete ir starptautisks muitas dokuments atvieglotai izstāžu eksponātu, preču paraugu, profesionālo iekārtu un citu konvencijās noteiktu preču ievešanai uz laiku ārvalstīs.
ATA karnete ir izmantojama vienkāršotai, noteiktiem nolūkiem paredzētu preču deklarēšanai gadījumos, kad preces valstīs un teritorijās, kas pievienojušās ATA vai Stambulas konvencijām ir nepieciešams ievest uz laiku – ne ilgāku par gadu, un nekomerciāliem pasākumiem, ar mērķi tās vēlāk atkal izvest. ATA karnete aizstāj eksporta (pagaidu izvešanai) un importa (pagaidu ievešanai), kā arī tranzīta (gadījumos, ja valsti vai teritoriju – līgumslēdzēju pusi – ir nepieciešams tikai šķērsot) deklarācijas, tāpat reeksporta (preču atpakaļizvešanai) un reimporta (preču atpakaļievešanai) deklarācijas. Ja precēm muitas procedūras tiek piemērotas, izmantojot ATA karneti, tad, pārvietojot preces cauri valstij vai teritorijai vai uz laiku ievedot preces valstī vai teritorijā, par precēm nav ne jāsniedz galvojums, ne jānomaksā par tām nodokļi. Tomēr maksājumus (pievienotās vērtības nodokli, ievedmuitas nodokli, kā arī citus muitas maksājumus, tāpat arī nokavējuma naudu un/vai soda naudu) var piemērot, ja preces no valsts vai teritorijas netiks izvestas vai būs nokavēts preču izvešanai noteiktais termiņš. Tāpat uz preču pagaidu izvešanu/ievešanu vai pārvietošanu tranzīta procedūrā, izmantojot ATA karneti, attiecas normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi. Iesniedzot ATA karneti muitas iestādē noformēšanai, ir jāiesniedz arī nepieciešamās atļaujas, licences vai sertifikāti. Ar ATA karnetēm var ievest: izstāžu dalībnieki - izstāžu eksponātus, stendus, nepieciešamo aparatūru, tirgotāji - preču paraugus, simpoziju dalībnieki - dokumentus un aparatūru, kinooperatori - aparatūru un filmas, televīzijas operatori - pārraižu uzņemšanas iekārtas, aktieri - tērpus, kolekcionāri - gleznas, montieri un ārsti - profesionālos piederumus, sportisti - sporta inventāru utt.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1382662
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация