Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:532150
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.04.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Muitas mērķi    3
2.  Vispārēja informācija par analizējamo preču grupu, preču nozīmīguma novērtējums tautsaimniecībā    3
3.  Ārējās informācijas iegūšana un analīze par preču grupu    4
4.  Risku identifikācija    4
5.  Risku varbūtības noteikšana    5
6.  Riska ietekmes noteikšana    5
7.  Risku līmeņa novērtēšana    6
8.  Risku mazināšanas stratēģija un pasākumi    7
Фрагмент работы

8. Risku mazināšanas stratēģija un pasākumi
Risku mazināšanas stratēģija tiek piemērota, balstoties uz radušos riska pakāpi. Jo radušais risks tiek klasificēts kā lielāks, jo lielāka uzmanība un resursi jāpievērš šī riska kontrolei.
Preces izcelsmi apliecinošo dokumentu viltošanas risks ar mērķi apiet nodokļus pēc matricas tika novērtēts kā ļoti augsts, kas liecina par to, ka nepieciešama atbilstoša un pienācīga riska kontrole. Kā būtiskākais kontroles veids, ko var piemērot, ir pastiprināta dokumentālā kontrole kravām, kas tiek vestas no trešām valstīm. Lai cīnītos ar preces izcelsmes apliecinošo dokumentu viltošanu varētu ieviest arī kādus inovatīvus risinājumus, piemēram, ūdens zīmes vai kāda cita veida pretviltošanas risinājuma izmantošanu ES izsniegtajiem preces izcelsmei apliecinošiem dokumentiem.
Preču ievešana, pārsniedzot pavadzīmēs norādīto svaru tiek daļēji sekmīgi kontrolēta, sverot visas ievestās kravas, tāpēc radītais risks tika novērtēts kā mērens. Kā viens no papildus kontroles veidiem tiek pielietots pēcmuitošanas pārbaudes. Latvijā šādas pārbaudes tiek veiktas kopš 1997.gada. Tā kā tās tiek veiktas iekšzemē, pēc preču izlaišanas, būtiski tiek paātrināts preču muitošanas process un samazinās robežas šķērsošanas laiks. Kopš 2003.gada Latvijā tiek veiktas divu veidu pēcmuitošanas pārbaudes: darījumu pēcmuitošanas pārbaude, kas tiek veikta, noteiktās muitas deklarācijās pārbaudot juridiskās vai fiziskās personas sniegtās informācijas precizitāti, un uzņēmumu pēcmuitošanas pārbaude, kas tiek veikta, pārbaudot noteiktā laika periodā juridiskās personas noformētajās muitas deklarācijās sniegtās informācijas precizitāti.
Tā kā patērētāja veselībai bīstamu (kaitīgu) preču ievešanas riska pamatā ir preces izcelsmi apliecinošo dokumentu viltošana, piemērojamie pasākumi vajadzētu būt analoģiski pasākumiem, kuri tika apskatīti pie preces izcelsmi apliecinošo dokumentu viltošanas riskiem ar mērķi apiet nodokļus. Kā papildus kontroles risinājums, ko varētu ieviest, - pilnīgi visu kravu, kas ietilpst 22. muitas tarifu un nomenklatūras grupā, pakļaušana pārtikas preču nekaitīguma robežkontrolei.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация