Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:877050
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.03.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ieskats vēsturē   
  Galvenie darbības virzieni   
  Struktūra   
  Elektroenerģijas ražošana   
  Elektriskie tīkli   
  Elektroenerģijas tarifu sistēma   
  Darbības pārskats laika posmam no 1995. gada līdz 1999. gadam   
  Ieguldījumi   
  Peļņa un zaudējumi 1997. un 1998. gadā   
Фрагмент работы

Ieskats vēsturē.


Latvijā pirmie elektrības uzņēmumi radās 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā – vispirms Rīgā, Liepājā, Daugavpilī un atsevišķās vietās Ziemeļvidzemē. 1939. gadā 15. oktobrī tika iedarbināta jaunā Ķeguma hidroelektrostacija un 22. decembrī Latvijas Ministru kabinets pieņēma Likumu par Valsts elektrības uzņēmuma "Ķegums" dibināšanu. Tā strādāja kopējā tīklā ar Rīgas pilsētas elektrostaciju, tādējādi izveidojot elektrosistēmu valstī. Šis datums uzskatāms par Latvijas energosistēmas sākumu. Kā akciju sabiedrība “Latvenergo” uzņēmums tika reģistrēts Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā tikai 1991. gada 8. Oktobrī.
Otrais pasaules karš sagrāva Latvijas enerģētiku. Republikas elektrosaimniecību atjaunoja un attīstīja bijušās PSRS ietvaros un tās politiskajā ietekmē. Kopš 1961. gada Latvijas energosistēma darbojas kopējā tīklā ar kaimiņu energosistēmām. Visiem republikas rajoniem kļuva pieejama lēta apvienotās energosistēmas elektroenerģija. Septiņdesmitajos gados turpinājās republikas enerģētikas papildināšana ar jaunām ģenerējošām jaudām, jūtami attīstījās 110-330 kV tīkli. No 1970. līdz 1988. gadam uzbūvēja trīs līdz sešas 110/20/10 kV apakšstacijas, 1000 km 20 kV līnijas, 1600 km zemsprieguma līnijas ik gadu.
Pirmajos gados pēc Latvijas patstāvības atgūšanas, valsts iekšzemes kopproduktam samazinoties divas reizes, arī elektroenerģijas patēriņš ir stabilizējies un uzrāda pat nelielu pieaugumu, un līdz ar Latvijas valsts tautsaimniecības kopīgo atveseļošanos var prognozēt, ka arī Latvenergo būs arvien lielāka loma valsts kopējā progresā.
1996. gadā Latvenergo, būdams galvenais elektroenerģijas ražotājs un piegādātājs visai Latvijai un galvenais siltumenerģijas ražotājs Rīgai, saražoja 3013 milj. kWh, un tas ir 48,1 % no nepieciešamā elektroenerģijas daudzuma, bet 51,5 % Latvenergo iepirka no citām valstīm, piegādājot klientiem 6269 milj. kWh elektroenerģijas. Energosistēma izmantoja vietējos energoresursus – hidroenerģiju, kūdru, bet importēja gāzi, mazutu, ogles un elektroenerģiju.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1227581
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация