Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:365980
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Dzīves cikla analīze    4
2.  Dzīves cikla novērtējums    5
3.  Dzīves cikla novērtējuma pakāpes    9
4.  Ražojumu izstrādāšans vai pārstrādāšanas uzdevumi    10
5.  Ekobilance    13
6.  LCA interpretācija, pretrunas un izmantošana    15
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Фрагмент работы

Vidi neapdraudoši ražojumi samazina kaitīgo ietekmi uz vidi, kas rodas to ražošanas, lietošanas un likvidēšanas rezultātā. Ražojuma ietekme uz vidi tiek lielā mērā noteikta jau tā izstrādāšanas stadijā. Ņemot vērā vides aizsardzības prasības plānojot, izstrādājot un attīstot konkrēto ražojumu, uzņēmums var samazināt savas produkcijas negatīvo ietekmi uz vidi.
Tās izmaiņas, kuras nepieciešamas piesārņojuma noplūdes novēršanai izstrādājot ražojumu, jāievieš tā, lai nekaitētu ražojuma kvalitātei. Šādu videi nekaitīgu ražojumu izstrādāšanu var veikt ar šo uzdevumu tieši saistīti cilvēki, ievērojot uzņēmuma attīstības perspektīvas un saņemot administrācijas atbalstu. Tas var notikt, atsaucoties uz pamudinājumiem, vai pēc uzņēmuma iniciatīvas.
Procesu, kurā izstrādājums tiek aplūkots no visiem aspektiem, sākot ar izejmateriāliem un beidzot ar likvidēšanu, sauc par dzīves cikla novērtējumu. Šis novērtējums sniedz priekšstatu par nepieciešamo izejmateriālu, enerģijas un ūdens patēriņu, kā arī par blakus produktiem – izmešiem gaisā, notekūdeņiem un atkritumiem, un pašu gala produktu.
Preces vai produkta dzīves cikls ietver izejvielu ieguvi un pārstrādi, preces vai produkta ražošanu, uzglabāšanu, realizāciju, patērēšanu un utilizāciju.
Produkta vai procesa dzīves cikla detalizēta ekspertīze ir pavisam nesena, kas ir parādījusies kā atbilde uz pastiprinātu uzmanības pievēršanu apkārtējai videi no plašas sabiedrības, rūpnieku un valdības puses.
Iepriekšējie dzīves cikla analīžu un enerģijas attīstības novērtējumi 1960.gadu beigās un 1970.gadu sākumā bija globāla mēroga pasākumi. Tajos centās novērtēt resursu vērtību un apkārtējās vides nozīmi pēc dažādiem cilvēku uzvedības paraugiem. LCA tika paplašināta un vēlāk atbalstīja eko- marķējuma shēmas, kas darbojas vēl joprojām visā pasaulē. Ar eko- zīmēm, kuras piešķir tikai izvēlētiem izstrādājumiem, valsts spēj novērtēt iesaistītos procesus, enerģijas izmantošanu ražošanā un lietošanā, kā arī radušos atkritumus.
Visus šos procesus var aprakstīt, izmantojot dažādus terminus, kas faktiski nozīmē tomēr vienu un to pašu. Viens no pirmajiem terminiem bija Dzīves Cikla Analīze, vēlāk to nomainīja Dzīves Cikla Inventārs un Dzīves Cikla Novērtējums. Šie termini nedaudz labāk atspoguļo dažādas procesa stadijas. Tiek lietoti arī termini – No Šūpuļa Līdz Kapam, Nopietnā Analīze, Eko- bilance, Materiālu Plūsmas Analīze.[5]…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1341640
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация