Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
8,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:617389
 
Оценка:
Опубликованно: 02.06.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
2021–2025 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Darbā lietoto saīsinājumu, simbolu skaidrojumi    6
  Ievads    7
1.  Pētījumā izmantotās kvalitatīvās pētījumu metodes    9
1.1.  Sociālās rīcības teorija (SRT)    9
1.2.  Sociālās pasaules tipizācija    9
1.  Personas ar funkcionāliem traucējumiem    11
1.1.  Deinstitucionalizācijas projekts    12
1.2.  Ģimenēs dzīvojoši bērni ar funkcionāliem traucējumiem Zemgalē    14
2.  Individuālais atbalsta plāns bērniem ar FT    19
4.  Projekts “Atver sirdi Zemgalē”: atbalsta pasākumi ģimenēs dzīvojošiem bērniem ar funkcionāliem traucējumiem metodoloģija    30
5.  Projekts “Atver sirdi Zemgalē”: atbalsta pasākumi ģimenēs dzīvojošiem bērniem ar funkcionāliem traucējumiem rezultātu analīze    33
  Secinājumi un priekšlikumi    36
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    38
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Secinājumi:
1. Pētījuma uzdevumi tika izpildīti, izpētot un analizējot Deinstitucionalizācijas projektu un plānotos atbalsta pasākumus bērniem ar FT, kuri dzīvo ģimenēs Zemgales reģionā.
2. Deinstitucionalizācijas projekts ir paredzēts, lai lielie institucionālās aprūpes centri tiktu aizstāti ar sabiedrībā balstītiem sociālajiem pakalpojumiem un ģimeniskai videi pietuvinātiem pakalpojumiem. Projektu visās pašvaldībās pilnībā jārealizē līdz 2023. gadam, sekojot līdzi noteiktam izpildes plānam.
3. Deinstitucionalizācijas projekta mērķis ir izveidot atbalsta programmu, kuras ietvaros bērniem ar funkcionāliem traucējumiem palīdzētu integrēties vidē, sniedzot palīdzību ar dažādiem pakalpojumiem, atbilstoši katra bērna vajadzībām.
4. Galvenā darbība, lai ieviestu Deinstitucionalizācijas projektu ir individuālā atbalsta plāna izveide un pilnveidošana, kur projekta ietvaros tiks veikta plāna izveide 356 bērniem ar funkcionāliem traucējumiem.
5. Visas bērnu vajadzības tiks iedalītas lielās grupās – sociālais darbs, sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumi, psihosociālais atbalsts, sociālā un medicīniskā rehabilitācija, tehniskie palīglīdzekļi, pamatojoties uz ko tiks veidots individuāls vajadzību plāns un atbalsta programma katram bērnam.
6. Nepieciešams pārskatīt individuālo atbalsta plānu sastādīšanai nepieciešamos resursus un optimizēt izvērtēšanu skaitu.
7. Izstrādātājiem individuālajiem atbalsta plāniem nav reāla pielietojuma, dokumentācijas sastādīšana ir laikietilpīgs process ar lielu resursu ieguldījumu, kuru rezultātā neizmanto bērna attīstības veicināšanai;
8. Lai identificētu nepieciešamos rehabilitācijas un ārstniecības pakalpojumus, projekta ietvaros pieaicinātie speciālisti neveic bērnu izvērtējamu klātienē, bet balstās uz ārstniecības iestāžu izrakstiem un ģimenes pārstāvju komentāriem;
9. Projekta dalībniekiem nav pietiekami izskaidrota informācija par projekta “Atver sirdi Zemgalē” pakalpojumu klāstu un norises gaitu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1392249
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация