Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:166378
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Publisko tiesību būtība    4
2.  Publisko tiesību objekti    6
3.  Publisko tiesību priekšmets    9
4.  Publisko tiesību struktūra    11
  Nobeigums    13
  Izmantotā literatūra.    14
Фрагмент работы

Tiesības ir normu kopums, kuru nosaka kompetentas valsts iestādes un kas ir paredzētas, lai regulētu attiecības starp indivīdiem vai to grupām kādas noteiktas politiskas sabiedrības ietvaros. Ir divi galvenie veidi sociālajām attiecībām starp indivīdiem vai starp to grupām. Lai sabiedrība varētu pastāvēt, ir nepieciešams, lai sabiedrība kā tāda vadītu pār tās sastāvdaļu – indivīdu. Tomēr sabiedrības vadīšana nevar būt, neierobežota, indivīdam jāklausa valstij tikai tik tālu, lai valsts varētu pastāvēt un attīstīties kā sabiedrības organizācija. Tādejādi pavisam organiski veidojas tāda tiesību daļa kā privātās tiesības, proti, tā tiesību sfēra, kā arī tāpat veidojas otra tiesību daļa, kur atsevišķa persona figurē kā sociālā organisma sastāvdaļa – publiskās tiesības. Dalījums privātajās un publiskajās tiesībās skar tādas svarīgas cilvēka kā personas brīvības un tās ierobežošanas attiecības, arī personiskās dzīves neaizskaramību. Abu tik atšķirīgo principu atšķiršana un to ievērošana nodrošina publiskās varas funkcionēšanu atbilstoši tiesiskas demokrātiskas valsts prasībām, kā arī indivīdu maksimālas brīvības nodrošināšanu privāttiesiskajās attiecībās.
Publiskās tiesības regulē attiecības starp personu un valsti, nosaka publiskos pienākumus un tiesības, valsts iekšējo uzvedību, kā arī dod garantiju indivīdam, ka viņš tiks pasargāts no neattaisnotas valsts iejaukšanās viņa brīvībā. Tādēļ referātā tiks apskatīta publisko tiesību būtību – to priekšmets un objekti, kā arī izpētīts publisko tiesību sastāvs, lai no pamatiem izprastu to būtību un saturu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация