Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:992629
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

“Mūsu jaunatne mīl greznību, tā ir slikti audzināta, izsmej priekšniecību un nemaz neciena vecākus cilvēkus. Mūsdienu bērni ir kļuvuši par tirāniem, viņi nepieceļas kājās, kad istabā ienāk padzīvojis cilvēks, runā pretī saviem vecākiem, vārdu sakot, viņi ir ļoti slikti, “ tā Sokrāts par jauniešiem 470 – 399 g.p.m.ē.
Jebkurš pusaudža vērtējums, lai arī kurā gadsimtā tas būtu dots, izklausās pēc šodienas jaunatnes vērtējuma, un pie tam tas nekad neapmierina pieugušos. Cilvēka dzīves ciklā nav vairs otra tāda attīstības perioda, kas sevī ietvertu tik daudz negaidīta un prātam grūti aptverama gan pašam pusaudzim, gan apkārtējiem cilvēkiem. Vidējais skolas vecums jeb pusaudžu skolas gadi ir brāzmainas, nevienmērīgas augšanas periods visos aspektos. Šo periodu uzskata par lūzuma periodu, par pāreju no bērna vecuma pieauguša cilvēka statusā.
Šis periods ir pārsteigumiem pilns, jo pusaudzis – “dzīves māceklis” – cenšas atrast savu Es, izprast pasauli, apkārtējo sabiedrību. Šajā periodā pusaudzim ir vajadzīgs ģimenes atbalsts, sabiedrības pozitīvā attieksme, sevis pilnveidošanas iespējas, kāda uzticības persona, kam uzticēt savus atklājumus meklējot savu Es un izprotot pasauli, kas ir ap viņu. Ja pusaudzim kaut kā trūkst (ģimenes atbalsta, sabiedrība viņu nesaprot), sāk rasties problēmas. Pusaudzis ir apjucis, nezin, kurš ir pareizais ceļš, lai izkļūtu no problēmas. Nezinot kurš ir īstais ceļš, pusaudzis dodas pa “īsāko”, kurš noved pie alkoholisma, narkomānijas un noziedzīgās pasaules.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация