Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:276776
 
Оценка:
Опубликованно: 03.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Queen Mary 2 vēsture    3
1.1.  Queen Mary 2 vispārīgais raksturojums    6
1.2.  Daži interesanti fakti    7
  Pielikums Nr. 1    9
  Pielikums Nr. 2    12
Фрагмент работы

Queen Mary 2 (QM2) tika iepazīstināta ar pasauli 1999. gada 8. jūnijā kā „Queen Mary projekts”. Tas bija paziņojums par jauna dižena superlainera izstrādi, kas atmodinātu pagājušo Luxus jūras braukšanas garu un kas būtu jauns partneris Queen Elizabeth 2 (QE2) Kunard kuģu flotē.
Jaunā lainera koncepcija bija radīt īstenu okeāna laineri, nevis vienkārši iepriekšējā Queen Elizabeth2 aizvietotāju. QM2 ir pirmais okeāna laineris, ko nolemts būvēt kopš 1969. gada, kad radās viņas māsa QE2.
Tika sekots arī konkurentu plāniem un nekavējoties mainīti sākotnējie apmēri un tehniskie rādītāji, lai šis laineris būtu patiešām vislielākais okeāna laineris pasaulē uz doto brīdi.
Queen Mary 2 izmēri bija atkarīgi no trim motīviem: tehniskā, komericiālā un mārketinga.
Tehniski runājot, Cunard kompānija nolēma, ka QM2 tiks būvēta pilnībā no tērauda ( Queen Elizabeth2 pieci augšējie klāji tika būvēti no alumīnija) un lai kompensētu tērauda vareno svaru, - palielināt kuģa platumu.
No komerciālā viedokļa, Kunardam vajadzēja kuģi ar vairāk kā 2’500 pasažieru ietilpību un lai radītu luksuss iespaidu – relatīvi augstu viesu skaita un kuģa bruto svara attiecību. Tātad projekta ekonomisti pieprasīja, lai Queen Mary 2 nebūtu mazāks par Queen Elizabeth 2. abi iepriekšminētie fakti nozīmēja, ka vajadzīgs liels kuģis.
Visbeidzot, mēdiju ietekme uz pasaulē vislielākā kuģa tēlu (pat lielāka par Royal Caribbean’s) – bija ļoti nopietns iemesls.
Cunardline parakstīja līgumu par jaunā lainera būvēšanu ar Chantiers de l’Atlantique of France. QM2 tika būvēta Francijā, tāpēc, ka Lielbritānija nespēja veikt tik lielu pasūtījumu. Pieminētajam franču uzņēmumam bija liela pieredze līdzīgu kuģu būvēšanā.
QM2 ķīlis tika nolaists 2002. gada 4. jūlijā Sent – Lazārā, Francijā. Aptuveni 3000 strādnieki – speciālisti pavadīja kādas 8 milj. stundas strādājot uz kuģa, un kopumā 20’000 bija tieši vai netieši iesaistīti tās konstruēšanā, projektēšanā un iekārtošanā. 2002. gada 16. janvārī tika sākta kuģa konstruēšana – sāka griezt nepieciešamo tēraudu. 300’000 gabalu tērauda tika izvietoti 94 blokos, daži no blokiem bija pat 600 tonnu smagi, uz sausā doka, kurus pēc tam salika un sametināja kuģa korpusa un superapbūvi, kam bija nepieciešams 15’000 km tērauda metināšanas, kas prasīja aptuveni 1 gada darbu. Viņa (QM2) ir daudz lielāka nekā kuģi, kurus parasti būvē Chantiers: viņa var salīdzināt ar „1.6 kuģiem”.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация