Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:646279
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.03.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Mūzikas vēsture    1
2.  Mūsdienu mūzikas žanri    3
3.  ūzikas ietekme    4
Фрагмент работы

Mūzikas ietekme
Šajās dienās mēs populāro mūziku dzirdam visur – veikalos, radio, mašīnās un pat televīzijā. Internetā var sastapt daudz un dažādus viedokļus par to kā mūsdienu mūzika mūs ietekmē. Viens no viedokļiem, kas, manuprāt, bija vispatiesākais ir “Mēs domājam, ka mums ir izvēle! Taču mēs izvēlamies tikai iepakojumu, savukārt saturs bieži vien ir viens un tas pats.” Daļa sabiedrības domā, ka tā ir tikai mūzika un tā nekādi neietekmēs viņu dzīvi un viņu izvēles, bet šie cilvēki vēl nenojauš, kā mūzika var mūs ietekmēt.
Daudz cilvēku uzskata, ka ikdienišķa agresīvas rokmūzikas klausīšanās būs nekaitīga, pēc šādas mūzikas klausīšanās mēs varam nejust tūlītēju efektu. Bet vēlāk tā līdzīgi melnam palagam nogulst mūsu zemapziņā. Tā izdzen saknes un jau neatkarīgi no mums ietekmē mūsu domas, jūtas, emocijas un rīcību. Mūzika sāk savu darbu – izmaina mūs. Tas īpaši attiecas uz jauniešiem, kas aizraujas ar smagas un agresīvas mūzikas klausīšanos. Uzbudinātība, agresivitāte, nervozitāte, nomāktība, nespēja koncentrēties, materiālo vai garīgo vērtību izvēle, seksuālā izvirtība – tādas ir dāsnās dāvanas, ar kurām mūs apdāvina populārā mūzika.
Veikalos mums par velti tiek spēlētas bieži vien ne tās labākās kvalitātātes mūzika. Cilvēki, kas šo mūziku atskaņo neapjauš atbildību, kādu uzņemas, kad publiskās vietās atskaņo savu nekvalitatīvo, dažkārt briesmīgo mūziku. Bet, protams, ir cilvēki, kas ir labi visu izplānojuši un kurus interesē tikai nauda ar publiskajās vietās atskaņoto mūziku cenšās ietekmēt cilvēkus un viņu izvēles.
Tieši pretēji populārajai mūzikai ir klasiskā mūzika, tās dzīvinošā, labestību nesošā vēsts. Piemēram, Daudzskaitlīgi neatkarīgie zinātnieku, mediķu un psihologu pētījumi no visas pasaules pierāda, ka austriešu komponista Volfganga Amadeja Mocarta mūzika ir pati dziedinošākā, salīdzinot ar citu komponistu radīto. Vēl vairāk, šā komponista muzikālie darbi spēj darīt vienkārši neticamas lietas, dziedinot cilvēkus no milzums visdažādāko kaišu. Mocarta mūzika mobilizē visas mūsu smadzeņu dabiskās spējas. Viņa mūzika atbrīvo dvēseli. Tās dziedinošās īpašības ir tādas, ka dara Mocartu par pašu lielāko no lielākajiem komponistiem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1377332
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация