Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:662817
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Reklāmas būtība un tās mērķis    4
  Reklāmas ētikas kodekss un reklāmas likums    6
  Autortiesību būtība un autortiesību likums    9
  Problēmgadījumi    12
  Secinājumi    15
  Izmantotā literatūra    16
Фрагмент работы

Secinājumi
Izpētot reklāmas jēdzienu un tās galveno būtību, paveras iespēja izprast kādas lietas mēs varam dēvēt par reklāmu un kādu ieguvumu saņemt no tā, iespējams, mainot jau ierūsējušos uzskatus, ka reklāma kā industrija ir paredzēta tikai, lai aizņemtu televīzijas raidlaiku, kaitinātu mūs ar nebeidzami garām un kaitinošām reklāmām un tajā pašā laikā arī mēģinātu izkrāpt no patērētājiem naudu, tā sakot, pilnīgi par nevajadzīgām lietām, taču reklāmas mērķi ir ļoti plaši un ne tikai ar peļņas ieguves mērķi, bet arī ar informatīvo un klientu iesaistes mērķi.
Rakstot šo darbu mainījās uzskati, ka reklāma ir neierobežotu iespēju laiks, ka reklāmā ir iespējams izmantot jebko, ko vien sirds kāro, to skaitā arī negodīgus, melīgus un citreiz neīpaši glaimojošus paņēmienus, taču reklāmu ierobežo Reklāmas likums, kuri tuvāk izpētot rodas lielāka saprašana, ka sodīt reklāmveidotājus par nepatiesu un aizskarošu reklāmu nemaz nebūtu tik grūti. To pašu varētu apgalvot arī par autortiesību ievērošanu, lielākā daļa izglītoto cilvēku zina, kas ir autortiesības, ka tās ir jāievēro un ka lielākajā daļā gadījumu par plaģiātismu paredzēts sods, jo ir piesavināts kāds intelektuālais īpašums, kas nepieder tev.
Taču pētot problēm gadījumus rodas nostāja, ka Latvijā šī reklāmas industrija un autortiesību likumi nav kārtīgi nostabilizējušies un daudzos gadījumos tie tiek rupji pārkāpti, rodas iespaids ka, Latvijā reklāmveidotājiem ir dotas neierobežotas iespējas viņu radošumam, tai pat brīdī arī atļauja nekaunīgi kopēt citu idejas, nostādīt tās par savējām un sabiedrība to nemaz neievēro. It īpaši liek vilties tas, ka pētot problēmgadījumu, kurš bija saistīts ar LMT un Tele2, šos pārkāpumus sabiedrība pat neievēroja, notika rupjš autortiesību pārkāpums un tika klaji kopēta DDB izveidotā reklāma, taču pārkāpjot nevis vienu likumu, bet gan vairākus netika ierosināta tiesa.
Veicot šo darbu nākas nonākt pie secinājumiem, ka reklāmas industrija Latvijā nav tik ļoti nostabilizējusies, lai to varētu kārtīgi kontrolēt un tieši to pašu varētu apgalvot arī par Autortiesību likumiem, jo ļoti reti vispār tiek ievēroti notiekošie autortiesību pārkāpumi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация