Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:822511
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pat pirms ASV oficiāli iesaistījās tajā, kam bija lemts kļūt par visu laiku asiņaināko karu, šī valsts jau bija uzsākusi to, kam ir bija lemts kļūt par pasaules vislielāko, plašāko un ambiciozāk reklāmas kampaņu. Programmas mērķi bija pārdod Amerikas sabiedrībai ASV valdības kara programmas un kara obligācijas. Kara reklamēšanas padome (The War Advertising Council) un Kara finansēšanas padome (The War Finance Committee) centās palielināt brīvprātīgu cilvēku piekrišanu kara obligāciju iegādei un racionēšanas programmai, kamēr tai pašā laikā neļaut nokristies pašmāju morālei. Šo organizāciju darbība saražoja „vislielāko reklāmas un publikācijas tilpumu, kas jebkad piešķirts kādam produktam vai organizācijai” ASV vēsturē.
Tika uzsāktas sešas milzīgas kampaņas kara atbalstam: anti-inflācijas, balvu, uzslavu un atziņu piešķiršanas, Taupības, Pēc-kara, „Uzvaras-pasts” (V-mail no victory mail) un kara obligācijas.
No šīm sešām kampaņām visinteresantākā un bagātākā kā arī vēsturiski un, pats svarīgākais, ekonomiski interesantākā ir kara obligāciju pārdošanas kampaņa.
1941. gada 1. maijā tika izdots pirmais ASV valsts E sērijas obligācijas Valsts rezervju galva Henrijs Morgentauss pārdeva prezidentam Rūzveltam. 1946. gada 3. janvāri var atzīmēt kā kampaņas beigas, kad pēdējie obligāciju ieņēmumi tika noguldīti valsts rezervēs. Kara finansēšanas padome, kura vadīja obligāciju kampaņas kopsummā pārdeva 185,7 miljardu ASV dolāru vērtus vērstpapīrus. Šis neticami milzīgais masu pārdošanas sasniegums (kura mērķis bija finansēt karu) nav sasniegts kopš tiem laikiem. Līdz Otrā pasaules kara beigām vairāk nekā 85 miljoni amerikāņu bija ieguldījuši kara obligācijās – skaitlis, kuram nespēj pielīdzināties neviena cita valsts.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1128954
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация