Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:570762
 
Оценка:
Опубликованно: 06.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Reklāmas nozīme mūsdienās    5
2.  Preces virzīšana tirgū kā tirgvedības kompleksais elements    7
2.1.  Virzīšanas tirgū būtība    7
2.2.  Virzīšanas tirgū elementi    9
3.  Reklāmas būtība, plānošana un veidošana    11
3.1.  Reklāmas jēdziens un attīstība    11
3.2.  Reklāmas veidi un uzdevums    13
3.3.  Reklāmas mērķi    17
  Secinājumi    22
  Priekšlikumi    23
  Izmantotā literatūra    24
Фрагмент работы

Šī darba tēma ir reklāmas loma preces virzīšanas sistēmā. Temats ir aktuāls, jo pēdējos desmit gadus Latvijas sabiedrība ir strauji mainījusies. Notikušas pārmaiņas sociālajā, politiskajā un ekonomiskajā laukā. Tas ir izraisījis daudz dažādu jaunievedumu ieviešanu Latvijas sabiedrības dzīvē. Šobrīd arī reklāma ir kļuvusi nozīmīga ikdienas sastāvdaļa un līdzvērtīga vispārēja darbība sabiedrībā. Attīstoties tirgus ekonomikai, reklāma ir kļuvusi par mūsu dzīves neatņemamu sastāvdaļu. Sabiedrībā valda uzskats, ka pastāv noteikts varas sadalījums, proti, lēmējvara, izpildvara, tiesu vara un mediju vara. Ja piekrītam šādam viedoklim, tad jāsecina, kā arī reklāmai piemīt noteikta vara. Reklāma ielaužas mūsu dzīvē neatkarīgi no mūsu vēlmēm. Televīzija, radio, periodika, transports, ielas, autostrādes, krūzītes, internets un vēl vesela gūzma vietu un lietu peldas reklāmas raibumā.
Kā atsevišķas reklāmas, tā arī reklāmas tirgus Latvijā ir īpatnējs, un tikai lēnām šis tirgus sāk pakļauties likumsakarībām, tendencēm un noteiktai stabilizācijai. Latvijas tirgū ienāk daudz ārzemju kompāniju, katrai no tām ir noteikts devums reklāmas jomā. Tas pats attiecināms uz pašmāju uzņēmējiem un to reklāmdarbību. Šādā situācijā var runāt par noteiktām attiecībām, var analizēt to attīstību – veidojas noteikts reklāmas tirgus.
Latvijā darbības, kas saistītas ar reklāmu, un arī jēdzienus reglamentē Reklāmas likums. Veidojot reklāmu, jāņem vērā, ka tai jābūt likumīgai, patiesai un objektīvai, ka reklāma veidojama saskaņā ar godprātīgu reklāmas praksi, tai jāatbilst godīgas konkurences principiem, reklāmā atļauts, kā to nosaka likumi un citi normatīvie akti, iekļaut tikai tādus paziņojumus vai vizuālus attēlus, kas nepārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas un – galvenais – reklāma nedrīkst maldināt cilvēkus, sabiedrību. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация