Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:985243
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Uzmanība un uztveres selektivitāte    4
  Reklāmas uztveres nosacījumi    7
  Neapzināti uztveramu kairinātāju izmantošana reklāmās    10
  Emocionālais uztveres procesa sākums    13
  Iradiācijas fenomens reklāmas darbībā    14
Фрагмент работы

Izvēloties konkrētus emocionālu pārdzīvojumu aktivizējošus elementus, ir ļoti būtiski ievērot atbilstību starp potenciālajām emocijām un to pašu produktu! Ja reklāmas vēstījums uztveres procesā aktivizē tādas emocijas, kas reklāmas adresātam ar produkta izmantošanu nesaistās, tad labākajā gadījumā reklāmas adresāts vienkārši saņem labu izklaidi. Reklamējamais produkts šajā gadījumā paliek fonā, respektīvi, netiek reklamēts.
Produkta uztveri var iespaidot arī lietišķa informācija. Iradiācijas fenomena lietojums ir vērojams dažādu mazgāšanas līdzekļu reklāmās, kurās ļoti lietišķi un šķietami racionāli parāda, ka jebkuram mazgāšanas līdzeklim ir sava atšķirīga īpašība. Tā, piemēram, veļas pulveri krāsainu izstrādājumu mazgāšanai reklamē kā tādus, kas novērš krāsu izbalēšanu. Faktiski šie pulveri satur ķīmiskas vielas, kas novērš vienīgi dažādu krāsu sajaukšanos. Tomēr lielākā daļa šī produkta patērētāju uztver īpašību „novērš izbalēšanu” burtiski, jo, pateicoties krāsu sajaukšanās novēršanai, krāsas labāk saglabājas un līdz ar to arī tik ātri „nenomazgājas”.
Lietišķās informācijas iradiāciju vēlamajā virzienā biežāk panāk, no visas objektīvās informācijas izceļot tieši to, kas produktu raksturo pozitīvi. Piemēram, uz sulu pakām var lasīt labi pamanāmus paziņojumus, piemēram, „augļu saturs: vismaz 35%, kaut gan tikpat racionāli varētu rasties jautājums, kas tad veido pārējos 65%. Tamlīdzīga lietišķās informācijas pozitīva konstrukcija rada pavisam citu tās interpretāciju.
Kādu kopējās informācijas daļu var izcelt, mainot burtu lielumu, biezumu, krāsu, u.tml. nereti lietišķo informāciju reklāmas vēstījumos it kā sadala divās daļās: „pamatvēstījumā”, kas apraksta produkta priekšrocību, aiz kura seko „*”, un „paskaidrojumā”, kas ir nepieciešams, lai informācija būtu pilnīgs, taču nav tik izdevīgs kā „pamatvēstījums”, tāpēc to raksta ievērojami mazākiem burtiem vēstījuma apakšējā daļā. Piemēram, „pamatvēstījumā” reklāmas adresātam piedāvā kļūt par žurnāla abonentu un izlozes ceļā iegūt balvu: fotoattēlā redzamo eleganto automašīnu. Savukārt „paskaidrojums” vēstījuma apakšējā daļā konkretizē, ka šo „balvu” uzvarētājs varēs lietot 4 mēnešus.
Dažkārt, izceļot no kopējās informācijas kaut kādu daļu, ir iespējams panākt pat diametrāli pretēju šīs informācijas interpretāciju.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация