Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:887773
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.06.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  TEORĒTISKĀ DAĻA    4
1.  Izmantotās literatūras īss izvērtējums    4
2.  Reklāmas definīcija un attīstība    5
2.1.  Reklāmas vēsture    6
2.2.  Reklāma mūsdienās    8
3.  Reklāmas psiholoģija    9
3.1.  Reklāmas stratēģija    9
3.2.  Pārliecināšanas paņēmieni    10
3.3.  Radošums    11
3.4.  Vēstījumi    12
3.5.  Funkciju un lomu mainība    13
4.  Uztveres procesi reklāmas mērķauditorijā    15
4.1.  Neapzināti uztveramu kairinātāju izmantošana reklāmās    16
4.2.  Jauniešu psiholoģija- sajūtas un uztvere    18
  Izmantotā literatūra    19
  Secinājumi    20
  Kopsavilkums    21
Фрагмент работы

IEVADS
Autors savu zinātniski pētniecisko darbu izvēlējās veidot par reklāmas psiholoģisko ietekmi uz jauniešiem preces izvēlē, jo reklāma mūsu dzīvē ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa, it sevišķi 21. gadsimtā, kad tehnoloģijas ir visnotaļ attīstījušās, kā rezultātā ar reklāmu jaunieši saskaras ik uz soļa. Arī savu turpmāko karjeru autors vēlas saistīt ar reklāmu, tāpēc mēģinās rast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.
Reklāmas mēs redzam, skatoties televizoru, klausoties radio, lasot žurnālus vai citos masu saziņas un informācijas līdzekļos. Mūsdienās reklāmai ir izšķiroša loma tirgus ekonomikas attīstībā, jo ir grūti pārdot preci, to nereklamējot.
Reklāma ir informācijas apmaiņa masu mēdijos, ko parasti apmaksā ražotāji vai izplatītāji. Tā informē par noteiktām precēm, pakalpojumiem vai idejām. Reklāma ir paredzēta noteiktām mērķauditorijām, tādēļ tā uzrunā konkrētu patērētāju grupu. Uzņēmums parasti finansē reklāmu, lai pārliecinātu cilvēkus par savu preču kvalitāti un to nepieciešamību patērētājam. Lielākā daļa reklāmas tiek izmantota kā pārliecinošs līdzeklis, lai pievērstu uzmanību noteiktām precēm, pakalpojumiem un idejām, tādēļ ir nozīmīgi, lai šī reklāma būtu kvalitatīvi izstrādāta un pircējus piesaistoša.
„Pareiza” reklāma ir efektīva, tā spēj mainīt pircēju lēmumus, ietekmēt uzvedību un vadīt rīcību, pašiem pircējiem to nemaz neapzinoties. Kopumā, vērtējot reklāmas attīstības tendences, jānorāda ne tikai uz jaunu mārketinga metožu veidošanos, bet arī uz jaunām iespējām reklāmas izveidei. Reklāmu speciālisti arvien vairāk meklē skaidrojumu konkrētai pircēju rīcībai un cenšas radušos secinājumus izmantot, radot jaunus produktus un strādājot pie šo produktu reklāmas kampaņām.
Jautājums par to, kāda ir reklāmas ietekme uz patērētājiem un pieprasījumu, ir ļoti sarežģīts. Pasaules attīstītajās valstīs gan ekonomisti, gan reklāmas jomā strādājošie speciālisti pēta šo problēmu, taču Latvijā šim jautājumam pagaidām tiek piešķirta ļoti maza uzmanība, un lielākā daļa reklāmas tiek veidota, balstoties uz tīri intuitīviem (patīk/ nepatīk līmenī) pieņēmumiem par reklāmas iespējamo efektivitāti. Izejot no tā mans mērķis ar pētnieciskā darba starpniecību izpētīt reklāmas psiholoģisko ietekmi uz jauniešiem preces izvēlē.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1230321
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация