Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:741919
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Rokasnauda faktiski saprotama kā līgums (skat. pielikumā), tātad rokas naudas līgums ir divu pušu vienošanās, kā tas teikts Latvijas Republikas Civillikuma Saistību tiesību daļas 1725. pantā: “ne vien par galīgi noslēgta līguma pierādījumu, bet līdz ar to arī par tā izpildījuma nodrošinājumu”
“Rokasnaudas došana ir papildlīgums, ko slēdz kāda cita līguma izpildes nodrošināšanai” Tātad, rokasnauda pierāda, ka ir noslēgts līgums.
Dodot un saņemot rokasnaudu, tiek nodibinātas konkrētas saistības, līdz art to ar līguma noslēgšanu tiek nodrošināta līguma izpildīšana.
Būtiski jāuzsver tas, ka likumā noteikts, ka rokasnaudu kā nodrošinājuma veidu ar līgumu nedrīkst jaukt ar avansu. Šādai summai nozīme tiek piešķirta līgumā – rokasnaudas līgumā.
Rokasnauda ir uzskatāma par drošības līdzekli, kuru dod ieinteresētā puse ar mērķi, ka līgums tiks izpildīts. Taču saņēmējs, dotajā gadījumā, no rokasnaudas devēja puses ir uzskatāms par šaubīgu personu. “Līdz ar to rokasnauda kalpo par sava veida psiholoģisku faktoru, kurš aicina pamudināt līgumslēdzējus ievērot un izpildīt līgumu”
Rokasnaudu nedrīkst pielīdzināt ar nodrošinājuma summu, kura ir saprotama kā iemaksa pretendentam izsolē, kuru rīko tiesu izpildītāji, lai realizētu nekustamu īpašumu. Rokasnauda arīdzan nav drošības nauda, kuru iemaksā Privatizācijas aģentūru rīkotajās izsolēs.

Rokasnaudas līguma formēšana.

Rokasnaudas līguma forma kā tāda nav nekur noteikta Civillikuma normās. Rokasnaudas līgums uzskatāms kā papildlīgums. Tātad, tas pilnībā pakļauts visām tām darījuma formas prasībām, kuras tiek izvirzītas pamatdarījumiem, uz kuriem arī attiecināms rokasnaudas līgums.
Parasti šis rokasnaudas līgums tiek formēts rakstiski, pamatojoties uz Civillikuma (turpmāk tekstā CL) 1482. un 1483. pantiem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1174195
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация