Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:969291
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.07.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Lielākoties Teņa dalība pāris dialogos vai arī jokainā iznesība dažādās situācijās ieplūdināja labu humora devu grāmatā, tomēr neizpalika arī satīriski vārdi, kā, piemēram, šie, pirms tiesas sēdes izteiktie: ‘’Pasaulē, kā smejies, tā dara: mazos zagļus kar – lielos ceļ amatos.’’ (158.lpp.) Teņa atbildēs bieži pavīdēja arī kāda kripata no ironijas, bet tās pamātā viennozīmīgi nebija nedz ļaunums, nedz naids, tik vien tā nereti izskanēja kā aforistisks joks: ‘’ ’’Hm! vai tu nezināji, ka sieviešiem, kā smejies, gari mati un īss padoms,’’(…).’’ (21.lpp.)
Iespējams, Reiņa un Matīsa Kaudzīšu viens no uzdevumiem romāna sižeta veidošanas un pilnveidošanas procesā bija atklāt nākamo gadsimtu lasītājiem ne tik vien kārtības sistēmu valstī vai notikumus, kas lika dzimt raizēm ikkatrā saimē dažādos mūsu tēvzemes nostūros, bet arī iesaistīt tajos ar pēc iespējas plašāka klāsta īpašībām, kas vien sasniedza tā laikmeta Latvijā dzīvojošo ļaužu raksturīgo iezīmju robežas, apveltītu personāžu. Viņu pēc prototipa parauga pilnveidotais tēls Tenis viennozīmīgi ir pārstāvis pat vairākām šo robežu galējo punktu īpatnībām, kuras vainagojas ar komisku izturēšanos varoņa ikdienas dzīvē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация