Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:653928
 
Оценка:
Опубликованно: 14.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Rotaļa ir bērnības pavadone. Bērns un rotaļa ir nesaraujami saistīti, jo rotaļa rada bērnā prieku, enerģiju, kā arī viņam netiešu (viņam nemanot) bērnu māca, attīsta.
Nekas cilvēkā nemainās no runāšanas. Galvenais ir cilvēka darbība. Kustības – dzīvībai nepieciešamas, jo tās pilnveido svarīgāko iekšējo orgānu (sirds un asinsvadu, plaušu, Centrālās nervu sistēmas) funkcijas, veicina labvēlīgāku fizioloģisko procesu norisi organismā. Tāpēc tieši pirmskolas vecumā, kad strauji aug un attīstās, īpaši svarīgi nodrošināt optimālu kustību aktivitāti.
(V. Ripa „Veiklības un atjautības rotaļas pirmskolā un ģimenē” izd. „Vārti”1999.g. 5.lpp.)

Rotaļas:
Ūdeni nest – Spēlē ir divas komandas. Glāzi piepilda pilnu ar ūdeni. Pēc audzinātājas signāla bērns nes labajā rokā glāzi līdz noteiktajai vietai un atpakaļ. Tad to nodod nākošajam bērnam. Kura komanda pirmā?
Ūdeni izliet nedrīkst. Ja tomēr izlīst, tad bērnam jāiet pie kannas, jāpiepilda glāze atkal līdz malām un tikai tad jānodod nākošajam nesējam.
Varianti:
1)Ejot bērni var pārvarēt kādu šķērsli vai apiet to, norādītā vietā var pietupties, iztaisnoties vai izdarīt kādu citu papildus kustību;
2)Glāzes vietā var izvēlēties leļļu trauciņus ar ūdeni. Tad tos var nest uz paplātes, neliela dēlīša.

Pavisam klusi – Bērni izveido lielu apli. Diviem spēles dalībniekiem aizsien acis. Viņi atrodas aplī, diezgan tālu viens no otra. Vienam bērnam jāatrod otrs, pie kam abi nedrīkst runāt un viņiem jāizturas pavisam klusi.
Arī pārējiem bērniem jābūt mierīgiem un klusiem, lai meklētāji viens otru sadzirdētu. Apļa malā stāvošie nedrīkst viņus traucēt, aiztikt ar rokām. Tikai tad viņus var pavirzīt atpakaļ, ja tie gatavojas no apļa iziet.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация