Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:514804
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Valodas apgūšana ir ļoti grūts un sarežģīts process, tādēļ šis periods turpinās ilgāk nekā citi - no četriem mēnešiem līdz pieciem vai sešiem gadiem.
Ir vairāki faktori, kas ietekmē bērna valodas attīstību, tā ir paša bērna tiekšanās pēc kontakta, kad bērns grib sazināties un mēģina atdarināt pieaugušā mutes kustības, ja starp viņiem ir ciešs acu kontakts. Svarīgi arī, kā funkcionē bērna maņu orgāni (dzirde, redze, kustības) un kāds ir noskaņojums. Interese par valodu bērnam iestājas ilgi pirms tam, kad viņš sāk runāt vai staigāt. Četrus mēnešus vecs zīdains uzmanīgi vēro runātāja muti un izdod vārgas, neartikulētas skaņas. Viņa mutes lūpu muskuļi, kas līdz šim tika izmantoti tikai zīšanai un raudāšanai, it kā sāk vibrēt saskaņā ar dzirdētām skaņām. Viņš vēro cilvēka muti, ar skaņu atdarināšanas mēģinājumiem vingrina savus runas orgānus. Kā saka M. Montesori ‘’sensitīvais periods darbojas kā dievišķa pavēle; bērns atdarina un nezina, kāpēc to dara: vārdi iespiežas no viņa kā slēpta magnēta pievilkti. Tie sarindojas noteiktā kārtībā. Viss šķiet tik skaidrs un vienkāršs.’’ nākamajos periodos īpaši attīstītās taustes jūtīgums, ieklausīšanās cilvēka balsīs attīsta runas uztveri. Aptuveni četru mēnešu vecumā bērns sāk izšķirt no kurienes skan pieaugušā balss, vai rotaļlietas izraisīta skaņa. Vēl pēc mēneša nomoda periodā bērni arvien vairāk sāk izrunāt dažādas skaņas, sāk dūdot. Piecu mēnešu vecumā parādās melodiskā dūdošana(līdzskanim pievienojas patskanis). Šajā periodā svarīgs sasniegums ir roku kustību attīstība. Bērns pieskaras grabulītim, satver, aplūko, izpilda dažādas kustības. Sākumā šīs kustības ir neprecīzas, taču vēlme priekšmetu satvert veicina mērķtiecīgas kustības. Otrais periods (2;4-5;6 mēneši) ir svarīgs sagatavošanās runai. No iepriekš minētā varam izdarīt secinājumu: ja ir attīstīta roka un pie tās strādā, tas attīsta prātu un valodu. Liela nozīme šī vecuma bērnu attīstībā ir tam, ka bērns jau saprot pieaugušā runu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1381160
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация