Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:690551
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kursa darbu „Komunikāciju teorijās” izvēlējos rakstīt par vienu no starpkultūru komunikācijas virzieniem – Interkulturālo komunikāciju un ar to saistītu Gerija Fīlipsena teoriju „Runas koda teorija”. Šo teoriju izvēlējos, jo tā šķita maz apskatīta un neiepazīta. Tās specifika, manuprāt, ir pētīšanas veids, kuru izmanto, lai analizētu runas kodus dažādās sabiedrībās un kopienās.
Balstoties uz teorijas trešās teorēmas izteikto apgalvojumu kā pētniecisko problēmu izvirzu runas kodu pielietojumu medijos notikumu atspoguļošanā, proti, Latvijas televīzijas atspoguļo tikai atvērtu attiecību modeļus, jo tiem ir iespējams piekļūt, ignorējot slēgtās attiecības, kas netiek parādītas.
Pētniecisko problēmu varētu pētīt izmantojot kādā konkrētā laika posmā veidotos kādas konkrētas televīzijas ziņu materiālus, tos pārskatot un izvērtējot attiecību īpatsvaru kādas sabiedrības tiek atainotas ziņu raidījumos.
Definīcijas:
Kultūra – simboliska, mainīga ( aizguvumi no citām kultūrām, grupu savstarpējās ietekmes, politiska ietekme) vērtību sistēma, kas tiek apgūta mijiedarbībā, novērojumā un imitācijā.
Subkultūra – tā eksistē dominējošās kultūrās, tās ir salīdzinoši lielas grupas, balstās uz ekonomiskajām, sociālās piederības, etniskajām, rasu, reģionu identitātēm.
Teorija – savstarpēji saistīti spriedumi, kas dod iespēju saprast, skaidrot kāpēc notikumi eksistē, notiek tādā veidā kādā tās parādās, kā tās veidojušās pagātnē un varētu attīstīties nākotnē. Tās veidojas no fenomenu nosaukšanas, apzīmēšanas un norobežošanas, kā arī no konceptiem, kas ir sistematizēti uzskati, spriedumi vai raksturojumi par kādu fenomenu.
Runas kodi – sociāli konstruētu simbolu un nozīmju sistēma un likumi, piederīgi komunikatīvajai rīcībai.1…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация