Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:220022
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Sabiedrības ar ierobežotu atbildību tiesiskais statuss    4
  Sabiedrības ar ierobežotu atbildību Pamatkapitāls un daļa    5
  Sabiedrība ar ierobežotu atbildību dibināšana un dokumenti    9
  Sabiedrība ar ierobežotu atbildībuorganizatoriskā struktūra    13
  Sabiedrības likvidācija, atzīšana par spēkā neesošu un reorganizācija    15
  Sabiedrības ar ierobežotu atbildību pārreģistrācija    17
  Secinājumi    18
  Izmantotās literatūras saraksts    19
  Pielikums    20
Фрагмент работы

Komerclikumā uzņēmums ir raksturots kā organizatoriski saimnieciska vienība, ko komersants izmanto komercdarības veikšanai. Viens no visbiežāk Latvijas komercdarbībā reģistrētajiem komersanta veidiem ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību.
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību ir kapitālsabiedrība, kuras pamatkapitāls sastāv no daļu nominālvērtības kopsummas.
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību kā uzņēmējdarbības veids ir attīstījusies un ieguvusi laika gaitā savu statusu, būtību un noteikumus. Sabiedrībai ar ierobežotu atbildību mūsdienu komercdarbībā ir nozīmīga vieta, jo daudzi uzņēmēji savu komerciālo darbību realizē tieši šajā komersanta veidā.
Kursa darba mērķis ir izpētīt un analizēt sabiedrību ar ierobežotu atbildību kā pastāvošu un funkcionējošu komersanta veidu Latvijas uzņēmējdarbībā.
Lai varētu sasniegt izvirzīto mērķi ir jāpēta un jāanalizē sabiedrības ar ierobežotu atbildību būtība, tiesības, izveide un tālāka attīstīšana, pārveidošana vai likvidācija, balstoties uz Latvijas likumdošanā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, noteikumiem un likumiem par sabiedrību ar ierobežotu atbildību.
Kā galvenie sabiedrības ar ierobežotu atbildību pētāmie faktori ir tās dibināšana, tās dokumenti, tiesiskais statuss, pamatkapitāls, likvidācija un reorganizācija.
Sabiedrības ar ierobežotu atbildību dibināšanas un likvidācijas kārtību, tiesisko statusu un darbības pamatus nosaka Latvijas Republikas likums „Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību”, Civilkodekss, Latvijas Republikas likums „Par uzņēmējdarbību”, kā arī citi likumdošanas akti un Sabiedrības Statūti.
Sabiebrība ar ierobežotu atbildību ir uzņēmējsabiedrība ar juridiskās personas tiesībām no dienas, kad šī sabiedrība ir reģistrēta komercreģistrā. Sabiedrības pamatkapitāls jeb statūtu fonds ir gan naudas, gan materiālie resursi, kuri ir nepieciešami un izmantojami sabiedrības darbības uzsākšanai un tālākai attīstīšanai. Sabiedrības ar ierobežotu atbildību pamatkapitālu veido tās dalībnieku ieguldītais īpašums – daļu nominālvērtības kopsumma. Daļas dod iespēju sabiedrības dalībniekiem piedalīties sabiedrības pārvaldē vai padomē, kā arī saņemt sabiedrības peļņas daļu un arī realizēt citas sabiedrības statūtos paredzētās tiesības.
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību ir slēgta sabiedrība, tāpēc tās kapitāldaļas nedrīkst atrasties publiskā apgrozībā.
Sabiedrība ir juridiska pesona, kura atbild ieobežoti ar visu savu mantu, kā arī ar to mantu, ko tai nošķīruši tās dalībnieki. Sabiedrība neatbild par savu dalībnieku saistībām, tāpat arī dalībnieki neatbild par sabiedrības saistībām.
Sabiedrības civilo tiesībspēju nosaka tās statūti, kā arī spēkā esošie valsts likumdošanas akti. Tiesībspēja sabiedrībai rodas no brīža, kad tā ir reģistrēta komercreģistrā. Sabiedrība sava vārdā var iegūt gan mantiskas, gan personiskas nemantiskas tiesības, ka arī uzņemties pienākumus.
Sabiedrība ar ierobežotu atbildību var veikt jebkuru uzņēmējdarbības veidu, kuru atļauj valsts likumdošana. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1188328
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация