Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:298724
 
Оценка:
Опубликованно: 20.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Narkomānija un narkotisma jēdziens    4
  Narkotisma cēloņi un tā izrietošās sekas    6
  Narkotisko vielu raksturojums, lietošanas sekas    7
  Narkotisko vielu lietošanas izplatība cilvēku vidū un uzsākšanas motivācija    11
  Nobeigums    13
  Izmantoto materiālu un izmantotās literatūras saraksts    14
Фрагмент работы

Nobeigums.
Narkotiku lietošana kļūst aizvien aktuālāka. Līdz ar to nopietni jādomā, kā sagatavot jauniešus pareizai izvēlei gadījumā, kad viņiem nākas sastapties ar šādiem piedāvājumiem. Būtu nepieciešama speciāla programma jauniešiem, kuras ietvaros speciālisti informētu pusaudžus un jauniešus par narkotiku radītajām un citām problēmām, taču pagaidām tam vēl nav piešķirts finansējums. "Tomēr mums par to ir jārunā, un tāpēc slimnīcas mediķi dodas uz skolām, lai iepazīstinātu pusaudžus ar šīm problēmām," Runāt par šīm problēmām ar bērniem ir jāapmāca pedagogi. Noslēpt, ka narkotiku lietošana notiek, vai cerēt, ka jaunieši narkotikām nepievērsīsies, ja viņus sabaidīs ar to postošajām sekām, ir naivi, tāpēc par to ir jārunā gan skolā, gan arī mājās. Diemžēl tie, kam tas būtu jādara, paši maz zina par šo problēmu.
Kā ierobežot narkotiku izplatīšanos? Ir jābūt atbilstošai un stingrai likumdošanai, kā arī necaurspīdīgai valsts robežai. Jo citādi iznāk cīnīties tikai ar sekām. Marihuāna taču Latvijā neaug. Un kokaīnu pie mums neizgatavo... Jauniešos ir jābūt bailēm lietot narkotikas, skaidri jāzina, ar ko tas var beigties. Uzsvars jāliek uz ģimeni – vecākiem ir jākontrolē savi bērni. Taču vecāki par narkotikām zina vēl mazāk nekā bērni. Ģimenēm nepieciešama informācija, lai zinātu, ko darīt. Diskotēkās un jauniešu pulcēšanās vietās nepieciešama lielāka kontrole. Narkotikas nedrīkst pat izmēģināt, jāpasargā pusaudži pat no pirmās lietošanas. Tad, ja iesākts, pārtraukt grūtāk. Optimāli, ja cenšas to pārvarēt kopā ar vecākiem. Bez vecāku palīdzības, izpratnes un atbalsta jaunietim būs grūti izķepuroties. Vecāki pagaidām vēl ir ļoti nesagatavoti šīs problēmas pieņemšanai un rīcībai. Viņi neprot runāt ar saviem bērniem – trūkst zināšanu, nav pārliecības par narkotiku reālo kaitīgumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация