Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:146475
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Gadās, ka sabiedriskās attiecības tiek saistītas ar manipulāciju vai noklusēšanu. Tāpēc viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc svarīga ir sabiedrisko attiecību nozarē strādājošo ētikas ievērošana, ir šīs nozares reputācija un tēls.
Var teikt, ka galu galā ikviens cilvēks ikdienā veic sabiedrisko attiecību darbu un katrs solis demonstrē cilvēka morāles un ētikas līmeni un ikviens rīkojas, balstoties uz to vērtību skalu, kas ir katram no mums.
Autore secina arī to, ka katrai pasaules valstij ir savi ētikas kodeksi un principi pie kuriem viņi mēdz pieturēties.
Ētika ir vajadzīga, lai rūpētos par klientiem, kuri profesionālim uztic savu labklājību. Tās ir arī rūpes par profesiju – profesijas privilēģiju, statusa un koleģialitātes nodrošināšanu.
Kā zināms ne Latvijā, ne pasaulē nav vienota sabiedrisko attiecību ētikas kodeksa. Ir dažādas asociācijas un apvienības, kā arī daudzi ētikas kodeksi. Latvijas situācijā tās ir divas organizācijas – LASAP (Latvijas Asociācija sabiedrisko attiecību praktiķiem) un LSAKA (Latvijas Sabiedrisko attiecību kompāniju asociācija). Abas šīs asociācijas ir pieņēmušas kādus no pasaules ētikas kodeksiem, kuri jāievēro visiem šo organizāciju biedriem. Bet dalība minētajās organizācijās ir pilnīgi brīvprātīga, un nebūt ne visi Latvijas sabiedrisko attiecību speciālisti vai kompānijas ir kādas asociācijas biedri.
Lasot, ko ir veikuši citi pētnieki gan grāmatās, gan internetā var secināt, ka ievērot ētikas normas ir smags darbs ar sevi un citiem, bet tas tomēr nes gandarījumu. Un ir prieks saņemt atzinīgas balvas par labu padarīto darbu. Ētikas darbībām būtu jābūt pārdomātām un saprotamām, kas raisītu cilvēkos uzticību un patiku sadarboties ar šiem PR speciālistiem.
Autore domā, ka sabiedriskajās attiecībās, kā arī daudzās citās profesijās, kurās ir svarīgi ievērot ētikas normas, tik daudz karjeristu ir tādēļ, ka šīs profesijas piedāvā cilvēkiem reālas izaugsmes iespējas, labu atalgojumu, drošību, statusu organizācijā vai sabiedrībā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация