Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:128248
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.06.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  AS SEB BANKA DARBĪBAS VISPĀRĒJS RAKSTUROJUMS    4
2.  AS SEB BANKA RISKA POLITIKAS RAKSTUROJUMS    6
3.  LIKVIDITĀTES RISKS    8
3.1.  Likviditātes risku raksturojošie elementi un to novērtēšanas mērķi    8
3.2.  Likviditātes riska novērtēšanas kritēriji    8
3.3.  Likviditātes riska pārvaldīšana un kontrole    9
3.4.  AS SEB banka likviditātes rādītāja aprēķins    10
3.5.  AS SEB banka likviditātes riska analīze    12
4.  SECINĀJUMI    20
5.  IZMANTOTO AVOTU SARAKSTS    21
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Viens no galvenajiem finanšu riskiem, kura pārvaldei parasti tiek pievērsta vislielākā uzmanība ir likviditātes risks. Likviditātes risku raksturo aktīvu un pasīvu naudas plūsmu nesakritības, kas ietver arī risku, ka banka nespēs pildīt saistības bez ievērojamiem zaudējumiem, jo tā nespēs pārvarēt negaidītu resursu samazināšanos, kā arī bankas nespēju savlaicīgi konstatēt izmaiņas tirgus apstākļos.
Analizējot AS SEB banka likviditātes rādītāju, var secināt, ka bankai ir diezgan stabila pozīcija tirgū, jo tā pašlaik ir viena no lielākājām bankām Latvijā privātpersonu un juridisko personu apkalpošanas jomā.
Banka ir pakļauta ikdienas riskam, ka tai būtu nepieciešams izmantot pieejamos naudas līdzekļus un īstermiņa likvīdos aktīvus īstermiņa saistību izpildei. Aktīvu un pasīvu, kā arī ārpusbilances posteņu termiņu attiecība ir cieši saistīta ar likviditātes risku un norāda, cik lielā apmērā būtu nepieciešami naudas līdzekļi, lai izpildītu esošās saistības. Šāda aktīvu un saistību saskaņošana un saskaņotības kontrolēšana ir viena no būtiskākajām bankas ikdienas vadības kontrolēm.
Lielā ietekme Latvijā banku darbības uzraudzībā ir Finanšu un Kapitāla tirgus komisijai. Tā izstrādā noteikumus, kas ir pielīdzināti starptautiskajiem finansiālas atskaites standartiem un ir domāti lai aizsargātu ne tikai pašu banku, bet arī bankas klientus , ka arī regulēt Latvijas banku sistēmu kopumā. FKTK noteikumos ir noteikti limiti atsevišķiem banku darbības finanšu radītājiem, pie kuriem bankām attiecīgi ir jāpieturas, kas arī palīdz bankai izvairīties no iespējamajiem darbības riskiem.
AS SEB banka likviditātes rādītāja lielumam ir tendence pieaugt laika posmā no 2004. līdz 2007. gada beigām un pēdējo piecu gadu laikā banka vienmēr spēja nodrošināt FKTK noteikto minimālo likviditātes rādītāja prasību, kas pašlaik ir 30%.
No visa augstāk minētā var secināt, ka AS SEB banka ir augsts konkurētspējas līmenis, ko arī parāda bankas darbības rezultāti, bet plaši pazīstams zīmols un uzticamās bankas reputācija tikai palīdz būt par vienu no labākajām organizācijām finanšu nozarē.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация