Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:105926
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sekretāres darba ētika
Sekretāres darbā lielākā mērā, nekā citiem darbiniekiem, ir nepieciešamas zināšanas lietišķajā etiķetē, kā arī noteiktas rakstura īpašības – labvēlība, optimisms, pārliecība, pacietība un augsta pašapziņa. Ļoti svarīgi lai sekretārei ar savu vadītāju būtu labas attiecības, lai personīgie strīdi vai citas nesaprašanās netraucētu darbam
Telefonsarunām jābūt ārkārtīgi pieklājīgām, informācijai jābūt pēc iespējas īsākai, kā arī sekretārei jāprot atbildēt pilnīgi, lai nerastos jauni jautājumi.
Atbildot uz zvanu ir nepieciešams nosaukt organizāciju (vai tās nodaļu, ja organizācija ir diez gan liela) vai vadītāja ieņemamo amatu un vārdu, piemēram, ārsta Imanta Kalniņa kabinets. Pēc tam jāpasaka: „Klausos Jūs”.
Prasības sekretāres ārējam izskatam un manierēm ir diez gan vienkāršas, tomēr tieši pēc tā, cik labi sekretāre šīs prasības ievēro, bieži vien tiek vērtēts vadītājs un uzņēmums kopumā. Tāpēc, ja sekretārei – sieviete nevajadzētu pārmērīgi lietot kosmētiku vai nēsāt pārmērīgi daudz rotaslietas.
Pieņemams apģērbs sekretārei tāds pats kā jebkurai darījuma sievietei – kostīms vai klasiska kleita. Svārku garums var būt līdz celim, bet ne īsāks. Apģērbam jāizskatās kārtīgam un elegantam. Nepieļaujami ir nēsāt džinsus un citu apģērbu no džinsa auduma, šortus, T-kreklus un tamlīdzīgi. Nedrīkstētu sekretāre atrasties darba vietā sandelēs, sporta apavos un bez zeķēm.
Pieņemot apmeklētājus pat, ja tie ir firmas darbinieki, sekretārei jābūt pieklājīgai, taktiskai un laipnai. Ja apmeklētājs uzvedas nepieklājīgi, piemēram, atļaujas uz rupjību, sekretārei jāsaglabā miers un pat nedrīkst norādīt uz viņa nepareizo uzvedību, vai izteikt aizrādījumus, jo visticamāk izraisīs turpmāku konflikta attīstību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация