Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:153320
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.08.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Žurnāli kā mediju daļa    4
2.  Seksualitātes reprezentācija žurnālos    6
3.  Pētījuma metadoloģija    9
3.1.  Kontentanalīze    9
3.2.  Anketēšana    13
  Secinājumi    16
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    17
  Pielikums    18
Фрагмент работы

Kopumā izvērtējot situāciju jauniešiem paredzētajos žurnālos lielāka daļa respondentu (67%) uzskata, ka ir jāmaina tekstu un attēlu saturs žurnālos, kas paredzēti pusaudžu auditorijai. Bet 33% respondentu, kas piedalījās aptaujā, uzskata, ka nav nepieciešams mainīt un samazināt seksualitātes atspoguļojumu jauniešiem paredzētajos žurnālos.
Izvērtējot aptaujas anketas datus, tika konstatēts, ka lielākā daļa respondentu, tajā skaitā arī paši pusaudži, uzskata, ka žurnālos ir vērojama seksualitātes reprezentācijas gan tiešā, gan netiešā veidā.

SECINĀJUMI
1. Seksualitāte ir indivīda spēja apvienot vienkopus uzskatus par sevi, spēju vērtēt sevi kā vīrieti vai sievieti, izpratni par savu ķermeni un veidus, kā sevi parādīt sabiedrībai.
2. Mediji ar katru brīdi paliek arvien atklātāki un tiešāki, arvien biežāk publiskojot informācija, kura reprezentē seksualitāti, kā vieni no šāda veida medijiem minami žurnāli, kas ar savu informatīvo materiālu (tekstiem un attēliem) lielā mērā līdzdarbojas seksualitātes reprezentācijā.
3. Notiekošās aktualitātes sabiedrībā ietekmē pusaudžu uzvedību, attieksmi un uztveri. Sabiedrībā ir pieņemts brīvi runāt par seksualitāti, neierobežojot nekādā veidā rakstu un attēlus publicēšanu ar seksuāla rakstura informāciju pusaudžu auditorijai paredzētajos žurnālos.
4. Veicot kontentanalīzi žurnāliem “Sīrups” un “Avene”, kuru mērķgrupa ir pusaudži, tika konstatēti 56 seksualitāti reprezentējoši materiāli, kuri ar savu saturu, ietekmē pusaudžu viedokļus, uzskatus un spēlē nozīmīgu lomu viņu identitātes veidošanā.
5. Viedoklis par seksualitātes reprezentējošu materiālu publicēšanu pusaudžu žurnālos lielā mērā ietekmē vecuma posms, kurā indivīds atrodas. Pēc gūtajiem datiem no aptaujas anketas izriet informācija, ka respondenti vecuma posmā no 19 – 30 gadiem uzskata, ka šāda satura informācija pusaudžu auditorijai paredzētajos žurnālos ir jāierobežo.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация