Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:179220
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.2.Cena

Cena ir summa, kuru maksā lietotājs un klienti. Tas nozīmē, ka uzņēmumam ir jāattīsta cenu un atlaižu struktūra, kas patērētājus ieinteresē produkta iegādē. Vērtība ir kvantitatīvs mērs preces vērtei, lai tā kļūtu par maiņas objektu. Cena ir šī vērtība izteikta naudas izteiksmē.

1.3.Veicināšana

Veicināšana aptver tās aktivitātes, kuru uzdevums ir informēt tirgu par produktu un motivēt patērētājus tieši šī produkta iegādei.

1.4.Vieta

Ar jēdzienu „vieta” ir domāta izplatīšana, un tajā ietilpst visas aktivitātes, kas saistītas ar produkta pieejamību, lai klienti to var nopirkt tad, kad viņi to vēlas. Vieta ir visi lēmumi, kas saistīti ar preces izplatīšanu, nolūkā nodrošināt preces pieejamību pircējiem tiem vajadzīgā vietā, laikā un daudzumā.

Uzņēmuma uzdevums ir, izmantojot pieejamos konkurences līdzekļus, sakombinēt tos tādā veidā, lai uzņēmuma produkts izvēlētajā tirgū ir viskonkurētspējīgākais, tādejādi sasniedzot uzņēmuma mērķi – ienesīgumu. Ja ir plāns uzlabot uzņēmuma rentabilitāti, tieši šiem četriem aspektiem ir jāpievērš vislielākā uzmanība.

2.2.1.Produkta diferencēšana, jaunu pakalpojumu sniegšana

Lietotie transportlīdzekļi ir lielai Latvijas iedzīvotāju daļai salīdzinoši labi zināms produkts, jo tikai nelielai iedzīvotāju daļai pastāv iespēja kā pirmo no saviem automobiļiem iegādāties jaunu auto no salona. Pārējiem ir jāizvēlas savām prasībām, vēlmēm un iecerēm atbilstošākais no lietoto transportlīdzekļu klāsta, kas, šķiet, ir plašāks kā jauno auto piedāvājums.
Kā jau iepriekš tika minēts, Amerikas Savienotajās Valstīs ražotie transportlīdzekļi ir reti izvēlēts produkts tieši tā dārdzības un dārgās ekspluatācijas dēļ. Tomēr, potenciālajiem klientiem bieži vien trūkst informācijas par iespēju iegādāties automašīnu no ražotājvalsts un par dažādiem labumiem, ko tādā veidā var iegūt, galvenokārt - zemāku cenu kā Latvijā tādiem pašiem automobiļiem. Tādēļ, viennozīmīgi, vairāk kā produkta uzlabošanai, uzņēmumam vajadzētu pievērst uzmanību tā virzīšanai.
Tomēr pastāv arī vairākas iespējas kā uzlabot tieši uzņēmuma piedāvāto produktu – paplašinot pakalpojumu klāstu. Uzņēmums, kas nodarbojas tikai ar ASV ražoto transportlīdzekļu tirdzniecību, savu pakalpojumu klāstu var paplašināt ar šādiem pakalpojumiem:
1. Transportlīdzekļu reģistrēšana un apdrošināšana Latvijā – šādu pakalpojumu piedāvā gandrīz visi uzņēmumi, kas atgādā transportlīdzekļus no citām valstīm uz Latviju, jo reti ir tādi cilvēki, kas vēlas tērēt savu laiku un darbu reģistrācijai. Tomēr, jāpielūko, lai atgādātie transportlīdzekļi būtu sertificēti braukšanai pa Eiropas ceļiem, pretējā gadījumā jāveic sertificēšana, kas nav iespējama Latvijā un līdz ar to tā aizņem papildus laiku un līdzekļus.
2. Transportlīdzekļu garantijas apkope un remonts. Diemžēl šis pakalpojums ir dārgs un pašlaik netiek sniegts vairāku pozīciju dēļ:
a) šī pakalpojuma ieviešanai nepieciešami lieli ilgtermiņa ieguldījumi – nepieciešamas telpas, plašs rezerves daļu klāsts, zinoši speciālisti konkrēti pārdodamo marku automobiļos, specifiskas iekārtas, kas ir dārgas un darbam ar tām nepieciešamas īpašas zināšanas.
b) lietotiem transportlīdzekļiem, lai arī kāda pārliecība būtu par tā kvalitāti un tehnisko stāvokli pirkšanas brīdī, tomēr ilgstoši garantiju dot nav iespējams. Garantiju varētu dot apmēram uz pus gadu, bet tāds laika posms nav izdevīgs nedz klientiem, nedz pārdevējiem. Turklāt šāds garantijas laiks neizraisītu uzticību produktam.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация