Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:949698
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
Iekšējā komunikācija un tās loma uzņēmējdarbībā    6
1.1  Komunikācijas process    6
1.2  Iekšējās komunikācijas informācijas nesēji    8
1.3  Iekšējās komunikācijas kanāli    9
1.4  Prasības komunikācijai    11
1.5  Japānas un ASV pieredze uzņēmumu iekšējā komunikācijā    14
2.  SIA „Dūma un Vizbules zobu tehnika” raksturojums    16
2.1  Uzņēmuma „Dūma un Vizbules zobu tehnika” īss apraksts    16
2.2  Uzņēmuma SIA „Dūma un Vizbules zobu tehnika” iekšējās komunikācijas analīze    18
2.3  Uzņēmuma SIA „Dūma un Vizbules zobu tehnika” iekšējās komunikācijas novērtēšana    22
  Secinājumi un ieteikumi    23
  Izmantotā literatūra    24
  Pielikumi    25
Фрагмент работы

Iekšējā komunikācija ir jebkura veida informācija, kas izplatās uzņēmuma iekšienē apzinātā vai neapzinātā formā. Iekšējās komunikācijas funkcija ir ļoti svarīga organizācijas veiksmīgā darbībā. Praksē šo funkciju parasti nenovērtē pietiekami, uzskatot to vienīgi par informācijas apmaiņu uzņēmuma iekšienē. Tomēr, ja palūkojamies, kur veiksmīgos uzņēmumos ir izvietota iekšējās komunikācijas funkcija, tad atbildīgo personu par šo funkciju varam meklēt uzņēmuma valdē, menedžmenta grupā vai citā pārvaldes institūcijā. Protams, nav vienota uzskata, kam organizācija šo funkciju nodod, tomēr atbildīgajai struktūrvienībai vajadzētu atrasties pietiekami augstu hierarhijā, turklāt šai funkcijai vienlaicīgi jāpilda arī ārējās vides barometra loma uzņēmumā. Diemžēl nereti iekšējā komunikācija uzņēmumos tiek uzskatīta par formālu lietu un tai nepievērš pietiekami daudz uzmanības. Slikti, ja iekšējā komunikācijā neiesaistās uzņēmuma augstākā vadība.
Iekšējā komunikācija atbalsta vienotību ceļā uz organizācijas mērķu sasniegšanu un izdzīvošanu pastāvīgi mainīgā biznesa vidē. Tā ir nozīmīgs organizācijas kultūras attīstības un uzturēšanas instruments. Veiksmīga iekšējā komunikācija veicina biznesa mērķu sasniegšanu, jo atbalsta savstarpēju izpratni starp dažādām struktūrvienībām. Lai arī šai funkcijai ir konkrēta vieta, struktūra un vadītājs, par komunikāciju organizācijas iekšienē faktiski atbildīgs ir ikviens darbinieks.
Veiksmīga iekšējā komunikācija veido organizācijas ārējo tēlu. Organizācijas tēlu veido ne vien tās brends, produkts, telpas, bet arī darbinieki. Tas, kāds ir darbinieku viedoklis par organizāciju, kā arī darbinieku lojalitāte, savukārt, ir atkarīga no veiksmīgas iekšējās komunikācijas, darbinieku iesaistīšanās organizācijā notiekošajos procesos.
Kursa darba mērķis ir izpētīt uzņēmuma SIA „Dūma un Vizbules zobu tehnika” iekšējo komunikāciju un novērtēt to. Darba objekts ir uzņēmums SIA „Dūma un Vizbules zobu tehnika”, kas ir viens no vadošajiem zobu protēžu izgatavotājiem Latvijā. Galvenie darba uzdevumi ir apzināt teorētisko literatūru par uzņēmumu iekšējo komunikāciju, sniegt SIA „Dūma un Vizbules zobu tehnika” organizācijas vispārīgo raksturojumu, pamatojoties uz teorētiskās literatūras analīzi, novērtēt uzņēmuma iekšējo komunikāciju, izdarīt secinājumus un priekšlikumus. Lai sasniegtu darba mērķi, darba autore veica teorētiskās informācijas par uzņēmuma iekšējo komunikāciju apzināšanu. Balstoties uz iegūto informāciju, darba teorētiskajā daļā autore apraksta iekšējās komunikācijas būtību, problēmas un izveido uzņēmuma iekšējās komunikācijas vērtēšanas kritērijus. Darba praktiskajā daļā autore iepazīstina ar uzņēmumu „Dūma un Vizbules zobu tehnika” un veic iekšējās komunikācijas novērtējumu. Lai realizētu darba galveno mērķi, autore darbā izmanto dažādas metodikas informācijas iegūšanai. Liela daļa informācijas nāk no publicētiem avotiem, bet daļa informācijas ir iegūta ar salīdzināšanas un analīzes metodēm. Darba veidošanā ir izmantota speciāla zinātniskā literatūra, kura tieši saistīta ar uzņēmējdarbības vadību, komunikāciju, informācijas apmaiņu. Darbā tiek izmantoti uzņēmuma iekšējie dati, novērojumos iegūtie dati un interneta elektroniskie resursi. Darbs sastāv no 24 lappusēm, tajā ir 4 attēli, 7 tabulas, 1 pielikums un 8 izmantotās literatūras avoti.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация