Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:887841
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.08.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Par naudas plūsmu    3
2.  Naudas plūsmas rādītāji finansiālā stāvokļa noteikšanā    7
3.  Naudas plūsmas koeficienti    11
  Kopsavilkums    15
Фрагмент работы

Kopsavilkums
Kopumā uzņēmuma SIA „Eko Gāze” naudas plūsmas nav vērtējama īpaši pozitīvi, jo naudas un tās ekvivalentu atlikumi visos apskatītajos gados ir bijuši ļoti zemi. Lai arī naudas plūsmas analīzē ir saskatāmas pozitīvas lietas, kā negatīva ieguldīšanas naudas plūsma, kas liecina uzņēmums iegulda savā attīstībā un domā par nākotni, it sevišķi 2011.gadā, kad ir uzsākts liels investīciju projekts. Arī finansēšanas naudas plūsma ir vērtējami pozitīvi, jo tajā bija redzams, ka tie atdots iepriekšējais parāds, un tad 2011.gadā uzņēmums aizņēmās, lai varētu veikt attīstību.
Taču ar pamatdarbības naudas plūsmu ir sliktāk. Ja tā pirmos divus gadus bija ļoti laba, tad sākot ar 2010.gadu tās sāka pasliktināties un jau 2011.gadu kļuva negatīva, jo apgrozāmā kapitāla avoti nespēja atbalstīt pietiekami apgrozāmos līdzekļus, kā rezultāta nācās novirzīt pamatdarbības naudas ieņēmumus to segšanai. Tas lielākoties ir dēļ strauji pieaugušajiem debitoru parādiem, kas pieauga maigākas debitoru politikas rezultātā.
Uzņēmums ļoti veiksmīgi spēja realizēt nevajadzīgus pamatlīdzekļus 2011.gadā tādējādi iegūstot papildus līdzekļus savai attīstībai. Tomēr diez gan daudzus rādītājus negatīvi ietekmē 2011.gada negatīva pamatdarbības naudas plūsma, kas rada lielu neskaidrību par uzņēmuma spējam būt maksātspējīgiem vai veiksmīgi attīstīties nākotnē. Tāpēc kā vienu no galvenajiem ieteikumiem, ko iesaka autore, ir pievērsties stingrākai debitoru politikai, kas ļautu iegūt naudas līdzekļus ātrāk, tādējādi samazinot risku nespēt segt savas saistības, kā arī tas krietni uzlabos pamatdarbības naudas plūsmas situāciju, kā rezultātā kopumā uzņēmumu varēs novērtēt daudz labāk. Jo šobrīd uzņēmums neizskatās īpaši labi, jo parādās pārāk daudz negatīvu lietu, tomēr lielākus secinājums noteikti varēs veikt nākamajā gadā, kad būs redzams cik veiksmīgi ir bijis investīciju projekts un vai tas sniedz pietiekamu atdevi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1333587
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация