Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:660107
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Horizontālā un vertikālā analīze    3
1.1.  Vertikālā analīze    5
1.2.  Horizontālā analīze un Zelta likumi    9
2.  Uzņēmuma likviditātes novērtējums    13
3.  Uzņēmuma maksātspējas izvērtēšana    16
4.  Līdzekļu aprites rādītāji    19
5.  Rentabilitātes rādītāji un to analīze    22
  Secinājumi un priekšlikumi    26
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    29
Фрагмент работы

Kursa darba temats ir SIA “x” finansiālā analīze. Šis darba ir veltīts uzņēmuma gada pārskatā ietverto rādītāju izvērtēšanai un finanšu situācijas noteikšanai.
Temata aktualitāti pamato finanšu analīzes vieta uzņēmuma vadības sistēmā. Praktiski visu uzņēmumu (pētāmā firma “x” nav izņēmums) pārskatu lietotāji izmanto finanšu analīzes metodes lēmumu pieņemšanā. Daži analīzes rādītāji (likviditāte, rentabilitāte) iekļaujami arī vienā no gada pārskata sastāvdaļam. Vadīšanas process būtībā ir balstīts uz iepriekšejo periodu informāciju un tās analīzi, dažādu koeficientu un rādītāju izvērtēšanu. Līdz ar to pieteikumu izstrādāšana un uz nākotni orientēto lēmumu pieņemšana tiek balstīta uz iepriekšējo periodu uzskaites datu izvērtēšanu. Aktuāls ir arī tas, cik efektīvi bijuši iepriekš pieņemtie finanšu lēmumi. To nosaka pozitīvas vai negatīvas dažādu rādītāju izmaiņas.
Šī analīze ir aktuāla un nepieciešama dažādiem pārskatu lietotājiem, piemēram, aizdevējiem, vadībai, nodokļu administrācijai [3,40]. Rādītāju noteikšana un izvērtēšana palīdz vispirms atklāt uzņēmuma vājās vietas, jo tikai tad ir iespējams mērķtiecīgi labot pieļautās kļūdas. Ja finanšu rādītāji liekas pieņemami pārskata lietotājiem, tas sekmē uzņēmuma mērķu realizēšanu. Finanšu analizē ļauj samazināt nenoteiktību, kas ir neizbēgama jebkura lēmuma pieņemšanas procesā [4; 1284].
Kursa darba mērķis ir izvērtēt SIA “x” finansiālo stāvokli (likviditāti, maksātspēju, rentabilitāti) un tā izmaiņas pārskata gada periodā, tā rezultātā atklāt trūkumus, kā arī izstrādāt priekšlikumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai.
Izvirzītā mērķa sasniegšanai darbā tiek risināti sekojoši uzdevumi: pamatojoties uz atbilstošu literatūru (fundamentālajiem pētījumiem); visi koeficienti iedalīti grupās to sistemātiskai analīzei; visi koeficienti aplūkoti dinamikā; pamatojoties uz aprēķinātiem rādītājiem, novērtēti to izmaiņu cēloņi un to ietekmējošie rādītāji; atklāts izmaiņu raksturs – pozitīvais vai negatīvais. Rezultātā autors piedāvā priekšlikumus atklāto trūkumu novēršanai, kā arī iesaka uz nākotni vērsto lēmumu variantus, lai uzņēmums “x” darbotos efektīvāk.
Kā pētīšanas metodes tiek izmantotas finansiālās analīzes metodes (aritmētiskās metodes, bilanču metodes, grafiskās metodes, relatīvo rādītāju salīdzināšana), zinātniskais instrumentārijs (konkrēti paņēmieni, ko izmanto subjekta finansiālās darbības pētīšanai) un finanšu analīzes kategorija (vispārējie zinātniskie jēdzieni).…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1118486
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация