Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:878463
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Uz austrumiem no Urālu kalniem atrodas Krievijas Āzijas daļa. Šis milzīgais un plašais apgabals, ko sauc par Sibīriju (radies no nosaukumu "sibi", kas tulkojumā nozīmē "guļoša zeme"), ir lielāks nekā visa ASV un Rietumeiropas teritorija. Tomēr šejienes bargā klimata dēļ Sibīrijā dzīvo 40 miljoni cilvēku. Dažās Sibīrijas vietās gaisa temperatūra ziemā ir vēl zemāka nekā Ziemeļpolā. Ziemeļdaļā ir mūžīgā sasaluma līdzenums - tundra, bet dienviddaļā siltuma pietiek tikai izturīgāko kultūraugu audzēšanai. Gadsimtiem ilgi Sibīrija bija neattīstīts, mazapdzīvots reģions. Pārtikai medīja dzīvniekus un ķēra zivis. Bet zelta, dimantu un citu derīgo izrakteņu atklāšana aizsākta reģiona ekonomisko un industriālo attīstību.
Uz austrumiem no Urāla kalniem atrodas Sibīrija - plaša un lielākoties neapdzīvota zeme, kas stiepjas līdz pat ūdensšķirtņu grēdām Klusā okeāna piekrastē un no Ziemeļu Ledus okeāna līdz Obas, Arāla, Kaspijas jūras baseina ūdensšķirtnei un Krievijas robežai ar MTR un ĶTR. Platums ir aptuveni 10 miljoni km2. Garums R - A virzienā >7 000 km, Z - D aptuveni 3,5 000 km. 40 miljoni iedzīvotāju. Sibīrijas lielāko daļu aizņem Rietumsibīrijas līdzenums, Vidussibīrijas plakankalne, Dienvidsibīrijas kalni (Altajs, Rietumsajāni, Austrumsajāni, Aizbakāls u.c.) un Ziemeļaustrumu Sibīrija. Lielāko daļu Sibīriju sedz skujkoku mežs - taiga. Tas veido aptuveni ceturto daļu pasaules mežu resursu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация