Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:191325
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.nodaļa.  „Laura”    4
2.nodaļa.  „Anete”    6
3.nodaļa.  „Simona”    7
  Secinājumi    9
  Literatūras saraksts    10
Фрагмент работы

Lasot šo stāstu, es nemitīgi gaidīju brīdi, kad Simonai šī dzīve apriebsies un viņa izvēlēsies mainīties – iet uz skolu, meklēt darbu, meklēt palīdzību, bet Simona kļuva tik bezcerīga, ka iemīlēja tādu dzīvi : „Kad Alīnas (audžumātes) vais nebija, man sākās tieši tāda dzīve, pēc kā ilgojās visi mani vienaudži. Uzdrīkstējos neiet uz skolu, es rīkoju mājas ballītes, varēju sēdēt kafeinīcā un dzert koktēļus (...) un man nevajadzēja nākt mājās, gremojot košļājamo gumiju.” [2. 97.lpp]
Simonas skumjais stāsts beidzās ar to, ka viņas puisis Emīls piedzēries ieradās viņas dzīvoklī un palūdza vai var pārnakšņot ar savu draudzeni Līviju : „Bet tu saproti, ka man vēl ir Līvija. Mums nav kur iet. Tagad tu saproti?”[2. 99.lpp]
Uzskatu, ka Simonas problēmas bija rinsināmas. Nesaprotu kādēļ skolas skolotāji to visu redzot nepalīdzēja meitenei, kādēļ kārtības sargi nepiesaistīja kādas institūcijas, lai vidusskolnieces problēmas atvieglotu. Mēs dzīvojam tādā sabiedrībā, ka mūs neinteresē kā palīdzēt tiem, kam ir slikti. Mēs to redzam, bet liekam sev distancēties. Mani skumdināja tas, ka Simona negribēja mainīties. Viņa redzēja tikai šo bezpalīdzību.
Es apzinos, ka arī šobrīd valstij citas sociālas problēmas kā, piemēram, bezdarbs, demogrāfija, globalizācija un veselības aprūpe, šķiet svarīgākas, bet mani tomēr nepamet pārliecība, ka būtu jāsāk ar šādiem gadījumiem, lai spētu novērst arī lielākās sociālās problēmas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация