Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:219505
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.03.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Siguldas Novada pašvaldība    4
1.2.  Siguldas Novada teritorija    5
1.3.  Informācija par iedzīvotājiem    5
2.  Siguldas Novada pašvaldības budžeta analīze no 2013. līdz 2016.gadam    6
2.1.  Ieņēmumi un izdevumi 2013.gadā    6
2.2.  Ieņēmumi un izdevumi 2014.gadā    7
2.3.  Ieņēmumi un izdevumi 2015.gadā    8
2.4.  Ieņēmumi un izdevumi 2016.gadā    9
2.5.  Kopējā ieņēmumu un izdevumu analīze    10
3.  Secinājumi un priekšlikumi    12
4.  Izmantotās literatūras saraksts    13
5.  Pielikums    14
Фрагмент работы

3. SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI.
Siguldas novadā pieaug iedzīvotāju skaits, un siguldieši uzskata, ka Sigulda neveidosies par pilsētu, kurā nākotnē varētu būt, piemēram, tramvajs - Sigulda nav veidojusies kā tradicionāla pilsēta - te nebūs rūpnīcas un ļoti dārgas savrupmājas. Mīlestības pilsēta, parku pilsēta, vēstures un skaistu nostāstu pilsēta – tādu tiek veidota Sigulda.
Siguldas novads ir vieta, kur cilvēkiem ir ērti, labi un patīkami dzīvot, kur bērniem bērnudārzs un skola, bet vecākiem darbs ir netālu no mājām. Siguldā var interesanti atpūsties, var baudīt pasaules līmeņa kultūru, var nodarboties ar sportu vasarā un ziemā.
Pilsēta netop dažos gados, tā veidojas gadu simtos, tāpat ilgi jāveido pilsētas tradīcijas un iedzīvotāju saskarsmes kultūra. Tāpēc siguldieši katru gadu vasarā aktīvi un atraktīvi svin Siguldas Novada svētkus. 2007.gadā Sigulda ar krāšņiem pasākumiem sagaidīja savu 800 gadi. 2014.gadā kā partnerpilsēta Sigulda kopā ar Rīgu dalījusi Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu. [4]
2015.gadā un, pagaidām, šķiet, ka arī 2016.gadā, kaut tas vēl nav beidzies, izdevumi pārsniedz ieņemumus, kas neliecina par to, ka Siguldas Novada pašvaldībai ir vairāk jāpiedomā pie izdevumu optimalizēšanas, jeb ierobežošanas.
Lai arī Siguldas novads “plaukst un zeļ”, nepamanīts nevar palikt fakts, ka daļa šī novada iedzīvotāju tiek, savā veidā, “apbižoti”. Runa iet par novada iedzīvotājiem, kuri dzīvo ārpus pilsētas. Tie ir tieši tādi paši nodokļu maksātāji kā Siguldas pilsētā dzīvojošie un tiem pienāktos saņemt vienlīdzīgas tiesības, bet reālā situācija ir tāda, ka šiem cilvēkiem ziemas apstākļos ir, brīžiem, gandrīz neiespējami izkļut no savām dzīvesvietām, kaut vai, lai tikai nokļutu uz darbu, jo tīrīti tiek tikai galvenie ceļi un mazos ceļus līdz ārpus pilsētas esošajiem īpašumiem netīra vispār. Jāatzīmē gan, ka ši problēma nepastāv tikai Siguldas novadā.
Jebkurā gadījumā, kopējā aina paveras tāda, ka Siguldas novadam klājas labi, tas strauji attīstās un katu gadu spēj pievilināt lielu tūristu daudzumu - gan vietējos tautiešus, gan iebraucējus, tas ir viens no iemesliem kāpēc Siguldas novads uz pārējo Lavijas novadu fona pamatīgi izceļas pozitīvā nozīmē. Un man ir patiess prieks un lepnums, par to, ka mans dzimtais novads ir Siguldas novads.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация