Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:211396
 
Оценка:
Опубликованно: 02.02.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS   
1.  PIESĀRŅOJUMA NOVĒRTĒJUMS   
1.1.  Enerģijas patēriņš   
1.2.  Papīra un plastmasas pateriņš   
2.  IETEIKUMI UN RISINĀJUMI   
3.  Radušos atkritumu pārstrādes iespējas Latvijā   
3.1.  ES atkritumu apsaimniekošanas politikas galvenie principi   
3.2.  Galvenie atkritumu apsaimniekošanas veidi Latvijā   
3.3.  Papīra pārstrāde   
3.4.  Plastmasa pārstrāde   
  SECINĀJUMI   
Фрагмент работы

Risinājums varētu būt atkritumu šķirošana, kas nebūtu grūti izdarāms arī klientiem, ja vien tiktu uzstādītas atbilstošas tvertnes ar norādēm un cilvēki tiktu informēti un motivēti. Būtībā, es uzskatu, ka vides piesārņojuma problēmas cēlonis ir cilvēku neinformētība, ne izglītotība un seklā domāšana. Tomēr cilvēkiem jādod iespēja izvēlēties un būt dabai draudzīgiem. Sākumā būtu jāuzstāda izmēģinājuma atkritumu tvertnes, bet jāatstāj arī parastās, jo ir cilvēki, kuri ir slinki, vienaldzīgi vai vienkārši bezkaunīgi. Ja uzņēmums uzskatītu par nelietderīgu un neefektīvu iespēju uzstādīt speciālas atkritumu tvertnes klientu atkritumiem, tad vismaz vajadzētu šķirot piegādes iesaiņojumus – kartona kastes, plastmasas plēves utt. Tādejādi tiktu apgrūtināts apkalpojošā personāla darbs un tiek pieļauts, ka darbinieki nevēlētos uzņemties šāda veida atbildību, nevēlētos mainīt savus ieradums.
Šī uzņēmuma apgrozījums 2007. gadā bija 150 miljoni EUR, varu droši apgalvot, ka uzņēmums finansiāli spētu rūpēties par atkritumu šķirošanu un pārstrādi. Turklāt, uzņēmumā iegūstot vienu tonnu makulatūras, no nociršanas tiktu pasargāti ~ seši koki. Atkārtoti pārstrādājot papīru, tiktu ietaupīta koksne, enerģija, jo, lai saražotu vienu tonnu pirmreizējā papīra, vajag 30 900 MJ enerģijas, kamēr tādam pašam daudzumam papīra, kurš iegūts no makulatūras, vajag tikai 18 100 MJ (Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, 2006).
Uzskatu, ka arī apjoms nav noteicošais faktors, lai uzņēmums būtu/nebūtu videi draudzīgs. Jo, kā zināms, Statoil – pelnošs uzņēmums ar lielu apgrozījumu ir videi draudzīgs. Šajā uzņēmumā saimniecības telpā ir uzstādīti konteineri, kuros darbiniekiem ir pienākums šķirot atkritumus pa frakcijām. Ja šis lielais uzņēmums var, kādēļ lai citi to nevarētu?
Satraucošs ir fakts, ka ātrās ēdināšanas restorānu skaits un apgrozījums ir milzīgs (2. attēls) un turpina palielināties, līdz ar to pieaug arī atkritumu daudzums. Ir nepieciešams steidzami rast risinājumu uzņēmumu darbībai, atkritumu pieauguma tempu samazināšanai, ir jāmaina ātrās ēdināšanas uzņēmumu koncepcija uz videi draudzīgāku. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1319207
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация